• Izgradnja vodovodne mreže do vinarije koja je u vlasništvu Milenijum tima

  Vinski turizam je jedna od ozbiljnih razvojnih šansi za turizam opštine Inđije, često se čuje od lokalnih vlasti. Opština Inđija ima više od trideset vinarija, dok se grade nove vinarije sa novim zasadima vinograda. Međutim, jedna od vinarija se svakako izdvaja – Vinarija Šapat. U sklopu objekta vinski Atelje Šapat se nalaze i dva luksuzna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izgradnja vodovodne mreže do vinarije koja je u vlasništvu Milenijum tima

  Vinski turizam je jedna od ozbiljnih razvojnih šansi za turizam opštine Inđije, često se čuje od lokalnih vlasti. Opština Inđija ima više od trideset vinarija, dok se grade nove vinarije sa novim zasadima vinograda. Međutim, jedna od vinarija se svakako izdvaja – Vinarija Šapat.

  U sklopu objekta vinski Atelje Šapat se nalaze i dva luksuzna apartmana i dve komforne sobe, ukupnog kapaciteta do 14 gostiju. Za vrlo kratko vreme vinski Atelje Šapat je izrastao u nešto posebno na vinskom putu Srbije.  Uskoro će prema najavama prvog čoveka opštine Inđija, Vladimira Gaka, do vinarije biti izgrađena vodovodna mreža.

  I dok ne krene realizacija projekta izgradnje vodovodne mreže, za vinski turizam su počele da se interesuju i firme koje u svojoj delatnosti nisu imale veze sa proizvodnjom vina već pretežno građevinom kakva je beogradska firma Milenijum tim, koju mediji dovode u vezu sa vrhom Srpske napredne stranke.

  Novi vlasnici

  Vinariju Šapat u Novom Slankamenu su, u junu 2012. godine, otvorili ruski državljani Svetlana Aleskina (sa udelom od 33 odsto) i Anatolij Kučerenko (udeo 34 odsto) kao i Miodrag Kostić (33 odsto). Iako se isto zovu, ovaj Miodrag Kostić nema veze sa „kraljem šećera“.

  Kao što smo naveli, za vinski turizam su počele da se interesuju i firme koje u svojoj delatnosti nisu imale veze sa proizvodnjom vina već pretežno građevina kakva je beogradska firma Milenijum tim koju mediji dovode u vezu sa vrhom SNS-a.

  Ova firma je, kako je naveo portal Južne vesti, 23. februara 2021. godine kupila 190 hektara vinograda kod Leskovca. U zakup su uzeli još 521 hektar državnog zemljišta i to na 30 godina, naveo je portal.

  Kako je ranije pisao KRIK, kompanije u vlasništvu biznismena Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka, uključujući i njihovu najpoznatiju „Milenijum tim“, dobile su desetine poslova od države tokom prethodne godine, u vrednosti od 12 miliona evra, otkriva KRIK. Ovi biznismeni su bliski ministru finansija Siniši Malom, kako je KRIK ranije pisao – njegovom bratu su, preko svoje firme, dali na korišćenje automobil i stan.

  Po svemu sudeći, Milenijum tim i dalje je nastavio da ulaže novac u vinarije.

  Krajem prošle godine, Milenijum tim kupuje 20 odsto udela u vinariji Šapat od Miodraga Kostića da bi u januaru ove godine beogradska firma postala 100 odsto vlasnik najpoznatije vinarije u ovom delu Srbije.

  Foto: Pixabay

   I Orban posetio vinariju Šapat

  Inače, vinariju je posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu Viktora Orbana, 8. jula prošle godine. Nakon konferencije za novinare u Predsedništvu, Vučić je prisutnim novinarima istkao da  se „kvalitetno druženje“ sa Andrićevog venca izmešta „na jedno lepo mesto na Dunavu“.

  Mi sad idemo na jedno lepo mesto s pogledom na Dunav. Ja ću da pijem vino, Viktor će da razgovara o svim važnim projektima i da još malo dobrog i korisnog vremena zajedno provedemo. –  rekao je Vučić na završetku konferencije.

  120 miliona za vodovodnu mrežu do vinarije

  Pri čovek opštine Inđija, Vladimir Gak tvrdi da je opština Inđija već postala „srpska Toskana“ navodeći upravo vinariju Šapat.

  „Inđija je srpska Toskana“ – predsednik opštine Inđija,Vladimir Gak

  Gak je nakon usvojenog rebalansa budžeta medijima saopštio da je obezbeđen novac za vodovodnu mrežu koja ide ka spomeniku Slankamenačkoj bici kao i vinariji Šapat. Kako je objasnio novinarima, nakon usvajanja rebalansa budžeta, taj deo opštine Inđija je ključan za razvoj vinskog turizma.

  Znate da nam je to ključna stvar za razvoj turizma, pre svega vinskog turizma ali i generalno turizma na teritoriji inđijske opštine, jer taj deo zaista postaje i već jeste srpska Toskana. – kazao je Gak.

  Gak je dodao da ne možemo govoriti o srpskoj Toskani ukoliko nemamo izgrađenu vodovodnu mrežu te da je obezbeđeno 120 miliona dinara iz opštinskog budžeta za vodovodnu mrežu koja ide ka spomeniku Slankamenačkoj bici kao i vinariji Šapat.

  M.Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija