• Izložba ”Utopijski pejzaži“Ane Marković u Galeriji Kuće Vojnovića

  U petak, 23. februara 2024. godine sa početkom u 17 časova u Galeriji Кuće Vojnovića biće svečano otvorena izložba ”Utopijski pejzaži“ autorke Ane Marković.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izložba ”Utopijski pejzaži“Ane Marković u Galeriji Kuće Vojnovića

  Ana Marković rođena je 1984. godine u Zemunu. Završila je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gordana Nikolića. Školsku 2012/13 je provela usavršavajući se na studijskom boravku na Univerzietu primenjenih umetnosti u Beču. Dobitnik je nagrade za crtež na Bijenalu studentskog crteža Srbije 2011.godine.

  Ovo je njena trinaesta samostalna izložba, a učestvovala je i u velikom broju grupnih, kao i na likovnim kolonijama, radionicama i rezidencijalnim programima u Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Mađarskoj i regionu. Članica je ULUS-a. Živi i radi u Zemunu.

  Utopijski pejzaži prate temu globalnog zagrevanja. Na izložbi će biti prikazana mešavina različitih pejzaža, ,,lepih” do manje ili više naruženih i uništenih. Autorka smatra da je sam čin slikanja pejzaža, u današnje vreme, svojevrsno skretanje pažnje na životnu sredinu i promene koje sve više osećamo i na svojoj koži.

  Izložba će biti otvorena za posetioce do 8. marta 2024. godine, radnim danima u periodu od 08 do 16 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura