• Janković: Zašto AP Vojvodina godinama ne formira Pokrajinsku antikorupcijsku komisiju

  „Ko je odgovoran što građanke i građani Vojvodine godinama trpe sve veću štetu koju im pričinjava politička korupcija“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Janković: Zašto AP Vojvodina godinama ne formira Pokrajinsku antikorupcijsku komisiju
  Foto: Pixabay

  Građanke i građani Vojvodine treba znaju da je pokrajinska vlast odgovorna za stanje političke korupcije u Vojvodini, kao i da je svojim nečinjenjem tačnije odbijanjem da osnuje Pokrajinsku antikorupcijsku komisiju (PAK) dala vetar u leđa političkoj korupciji, koja godinama hara Vojvodinom pretvarajući je u pustaru, pri čemu je potpuno zaštićena, upozorio je građanski antikorupcijski aktivista Siniša Janković iz Pančeva.

  Kako prenosi Autonomija.info, on je povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, ispred Instituta za istraživanje korupcije Kareja, poslao građanima Vojvodine otvoreno pismo u kojem ih upozoraava da Skupština AP Vojvodine nije oformila PAK, iako je to bila obavezna da uradi još u septembru 2019. godine.

  Logično je postaviti pitanje, ko je odgovoran što PAK nije izabrana? Ko je odgovoran što građanke i građani Vojvodine godinama trpe sve veću štetu koju im pričinjava politička korupcija? Ko to u Vojvodini daje podstrek političkoj korupciji, umesto da se protiv nje bori. – naveo je Janković.

  Dodao je da isto može da se kaže i za brojne jedinice lokalnih samouprava u Vojvodini, među kojima je i grad Pančevo.

  Ohrabrujem sve građanke i građane Vojvodine, posebno pokrajinske funkcionere da nađu snagu i hrabrost i da se bez odlaganja suprotstave korupciji u borbi protiv političke korupcije u Vojvodini. – poručio je Janković.

  Dodao je da on i Kareja nastavljaju sa borbom i protiv korupcije u borbi protiv političke korupcije.

  Takođe, stojimo na raspolaganju svim pozitivnim društvenim snagama koje su opredeljene za borbu protiv političke korupcije jednako u Vojvodini kao i celoj Srbiji.-  poručio je na kraju Janković.

   

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina