• Jarkovci: Đački autobusi ne dolaze, sami se organizujemo za prevoz dece u školu

  Putnici iz Jarkovaca, muče istu muku kao i putnici iz Maradika, Krčedina, Čortanovaca i svih ostalih naseljenih mesta inđijske opštine. Đački autobusi koji prevoze decu u školu i obratno kao i radnike iz ovog mesta od početka školske godine ne saobraćaju po redu vožnje. Roditelji su primorani da se organizuju u prevozu dece do škole […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jarkovci: Đački autobusi ne dolaze, sami se organizujemo za prevoz dece u školu

  Putnici iz Jarkovaca, muče istu muku kao i putnici iz Maradika, Krčedina, Čortanovaca i svih ostalih naseljenih mesta inđijske opštine. Đački autobusi koji prevoze decu u školu i obratno kao i radnike iz ovog mesta od početka školske godine ne saobraćaju po redu vožnje. Roditelji su primorani da se organizuju u prevozu dece do škole ili vrtića, radnici neretko kasne na posao jer prevoz ne dođe.

  Meštani Jarkovaca iako su udaljeni od Inđije nešto manje od 7 kilometara, do Inđije prevozom JPI ne mogu stići. Kažu da je tokom leta i školskog raspusta prevoz bio donekle stabilan, da su autobusi Laste dolazili po redu vožnje ali kako je osvanuo prvi septembar situacija se pogoršala.

  -Ne znam kome da se žalimo, autobusi ne dolaze, naša deca idu u školu ili vrtić u Inđiju. Stoje i čekaju autobus koji ne dođe, onda se u poslednji čas neko od roditelja organizuje da ih prevozi. Non stop smo u priprvnosti, to nema smisla – kaže meštanka Jarkovaca D.Ž.

  Osim odlaska do škole problem je i povratak, roditelji se plaše jeseni i zime jer tada rano pada mrak, deca treba da čekaju u nedogled autobus koji se ne zna da li će doći.

  Foto: Autobusko stajalište Jarkovci

  – Uvek se nađe neko da decu doveze, ali nije to rešenje. Treba da nam kažu da nemamo prevoz đaka pa da znamo na čemu smo, ovako na papiru vi imate polaske prema kojima se organizujete a u realnosti mi prevoz nemamo. Zamislite roditelje koji rade u inđijskim fabrikama, pa gradski autobus koji ih prevozi do Inđije gde hvataju radnički, ne dođe. Oni moraju da se snađu za prevoz do Inđije jer ako zakasne imaju problem na poslu. U svemu tome treba da razmišljaju i kako će im deca u školu i iz škole. O treninzima, izlascima i slobodnim aktivnostima neću ni da pričam. – kaže nađa sagovornica.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jpi-znamo-za-problem-sa-lastom/

  U okalnoj samoupravi već su se izjasnili da su svesni problema roditelja čija deca putuju u Inđiju u školu, ali da rešenje nije na vidiku. Kroz JPP (javno privatno partnerstvo) opština Inđija sa prevoznikom „Lasta“ A.D sarađuje od početka funkcionisanja gradskog prevoza. Razlog što se pružalac usluga ne menja je, prema rečima nadležnih, jer ni jedan drugi prevoznik nema odgovarajuće zakonom propisane uslove.

  -Da bi neko dobio mogućnost prevoza putnika ora da ima dozvolu od ministarstva, svoju glavnu stanicu i stanice na maršuti, svoju garažu, okretnicu, vozače… Dug je spisak uslova koje mora da ispuni prevoznik, na žalost takve uslove ispunjava samo Lasta A.D. – kažu za IN Medija u JPI.

  Broj đaka koji svakodnevno putuje iz naseljenih mesta opštine ka Inđiji, je prema statistici JPI, oko hiljadu. Opština Inđija finansira prevoz đaka javnim prevozom koji je besplatan za đake ali isto tako i neredovan.

  Da će muke đaka i njihovih roditelja biti nastavljene, kada je u pitanju međumesni prevoz, govori i činjenica da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavio početkom godine da će se saradnja sa prevoznikom „Lasta“ A.D nastaviti.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/maradik-deca-gube-prva-dva-casa-zbog-reda-voznje-jpi/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  JKP Vodovod: Razumite nas

  Iz inđijskog Vodovoda odbili su za IN Medija da odgovore na kojim lokacijama su postavljene cisterne sa pijaćom vodom, odgovor na pitanja našeg portala odbili su da daju direktor preduzeća […]