• Jarkovci: Startuje treking i trejl liga Srbije 5. marta

  Ovogodišnja Treking i trejl liga Srbije (TTLS) počinje 5. marta, saopštio je Planinarski savez Srbije. Prvo od sedam kola startuje u Jarkovcima u organizaciji plannarskog kluba “Železničar” Inđija. Događaji su „pet frendli“, a osim pet staza različite kilometraže u Jarkovcima je predviđena i trka čoveka i psa, dužine 5,8 kilometara, koja startuje u 9.30 časova. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jarkovci: Startuje treking i trejl liga Srbije 5. marta

  Ovogodišnja Treking i trejl liga Srbije (TTLS) počinje 5. marta, saopštio je Planinarski savez Srbije. Prvo od sedam kola startuje u Jarkovcima u organizaciji plannarskog kluba “Železničar” Inđija.

  Događaji su „pet frendli“, a osim pet staza različite kilometraže u Jarkovcima je predviđena i trka čoveka i psa, dužine 5,8 kilometara, koja startuje u 9.30 časova. Prijava učešća traje do petka 3. marta, najavljuju iz “Železničara”.

  -Svaki učesnik koji je popunio elektronsku prijavu dobija personalizovani startni broj sa mapom odabrane staze na poleđini. Ostali takmičari će dobiti startni broj ali sa imenom napisanim na licu mesta.Svi učesnici koji prođu jednu od tri ponuđene staze dobijaju finišersku medalju, a elektronsku diplomu mogu preuzeti putem interneta.Troje prvoplasiranih u generalnom plasmanu na sve tri staze dobiće praktične nagrade sponzora trke kao i juniorke / juniori na maloj stazi.Tri najbolje plasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju plakete ili pehare.- kaže se u pozivu.

  Foto: Trasa

  2. aprila sledi kolo na Tresetištu, u organizaciji subotičkog Spartaka, dok Kruševljani 13. maja organizuju kolo na Jastrebcu.

  Treking i trejl manifestacije su postale popularne u posljednjih nekoliko godina privlačeći ljude koji traže nove i izazovne načine da se bave fizičkom aktivnošću u prirodi. Takmičenja se održavaju na jasno obeleženim stazama koje učesnici mogu preći hodanjem ili trčanjem. Protekle sezone učešće na TTLS uzelo je više od 1.600 takmičara. Svako kolo ima tri zvanične staze čije su dužine limitirane na: 15, 25 i 35 kilometara.

  Od juna do septembra slede kola na Gornjačkim planinama, Starici, Povlenu, Rajcu i Ovčaru. Pobednici TTLS su ujedno i zvanični pojedinačni i klubski prvaci države Srbije.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija