• Ješić Filipu Karađorđeviću: Nekadašnji Inđinčani su bili “oduševljeni” tvojom porodicom

  Povodom Dana oslobođenja Inđije u Prvom svetskom radu u parku kod Železničke stanice je otkriven spopenik kraljici Mariji Karađorđević. Među zvanicama je bio i princ Filip Karađorđević koji je svoje utiske podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Tviter: – U Inđiji sam, zajedno sa gospoddinom Vladimirom Gakom, predsednikom Opštine, otkrio spomenik moje pabake Kraljice Marije. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ješić Filipu Karađorđeviću: Nekadašnji Inđinčani su bili “oduševljeni” tvojom porodicom

  Povodom Dana oslobođenja Inđije u Prvom svetskom radu u parku kod Železničke stanice je otkriven spopenik kraljici Mariji Karađorđević. Među zvanicama je bio i princ Filip Karađorđević koji je svoje utiske podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Tviter:

  U Inđiji sam, zajedno sa gospoddinom Vladimirom Gakom, predsednikom Opštine, otkrio spomenik moje pabake Kraljice Marije. Spomenik se nalazi u parku koji nosi njeno ime, a u kom se već nalazi i spomenik Kralju Petru. Živela Inđija, živela Srbija!

  Na tvit mladog Karađorđevića reagovao je i nekadašnji predsednik opštine Inđija, Goran Ješić sarkastično poručivši Filipu Karađorđeviću da bi nekadašnji stanovnici Inđije bili oduševljeni Filipovom porodicom.

   – Ako možeš sam to snimiti i zakačiti na tviter bez idiota onda je sve ok! Inače u Inđiji je bilo 70% Nemaca i svi bili oduševljeni tvojom rodbinom te podigli spomenik istoj.

  Goran Ješić

  Podsetimo, ideja o podizanju spomenika kraljici Mariji  je potekla od Predraga Medenice, koji je u udruženju „Kraljevina Srbija“ od 2011. godine.  U odboru za podizanje novog spomenika u parku kod Železničke stanice, koji je u međuvremenu promenio naziv u „Park kraljice Marije“ i to upravo na inicijativu Predraga Medenice, je i nekadašnji lokalni funkcioner Socijalističke partije Srbije kasnije (posle pada Miloševića)  i funkcioner Demokratske stranke i direktor javnog preduzeća Ingas a zatim i predsednik opštine Pećinci, (ispred vladajuće Srpske napredne stranke),  Željko Trbović.

  Pored Trbovića tu je i šef kabineta predsednika opštine Inđija i nekadašnji aktivni član Udruženja, Nemanja Milojević kao i direktor Turističe organizacije opštine Inđija koji je 2010. godine postao sekretar NJ.К.V. Princa Vladimira Кarađorđevića starešine doma Кraljevića.

  Naslovna fotografija: opština Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija