• Ješić: Podsistem za navodnjavanje “Novi Slankamen” će finansirati građani Srbije

  Reagujući na izjavu predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da će Abu Dabi fond finansirati izgradnju podsistema za navodnjavanje “Novi Slankamen”, nekadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu i bivši predsednik opštine Inđija, Goran Ješić napisao je na Tviteru da će projekat vredan više desetina miliona evra zapravo finanstirati građani Srbije. – Ne finansira nikakav Abu Dabi fond […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ješić: Podsistem za navodnjavanje “Novi Slankamen” će finansirati građani Srbije

  Reagujući na izjavu predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka da će Abu Dabi fond finansirati izgradnju podsistema za navodnjavanje “Novi Slankamen”, nekadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu i bivši predsednik opštine Inđija, Goran Ješić napisao je na Tviteru da će projekat vredan više desetina miliona evra zapravo finanstirati građani Srbije.

  Ne finansira nikakav Abu Dabi fond nego građani Srbije! Abu Dabi fond je kreditna linija! – nakog toga Ješić je dodao da je zapravo reč o projektu koji je star 10 godina.

  Podsetimo, aktuelni predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je ranije, na sednici lokalnog parlamenta, rekao da je reč o možda najvažnijem projektu iz poljoprivrede koji je lokalna samouprava imala priliku da radi.

  Tada je naveo da je predviđena izgradnja podsistema za navodnjavanje za teritorije Stari i Novi Slankamen i Nove Karlovce, više od dve hiljade hektara treba da se navodnjava.

  Uspeli smo da izdejstvujemo da uđemo u taj program Abu Dabi fonda koji finansira izgradnju Reč je o desetinama miliona evra koje treba Opština Inđija da dobije od pomenutog fonda za izgradnju sistema za navodnjavanje. Radi lakše realizacije, upravljanja i svega ostalog donosimo odluku da prenesemo ova investitorska prava na Vode Vojvodine – kazao je, između ostalog, Gak.

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/abu-dabi-fond-finansira-izgradnju-podsistema-za-navodnjavanje-novi-slankamen/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]