• Ješić: U Inđiji se ne kontroliše kvalitet vode. Pijete vodu punu arsena, amonijaka i nitrita

  „Ako sad ne stavimo tačku ova država neće postojati.“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ješić: U Inđiji se ne kontroliše kvalitet vode. Pijete vodu punu arsena, amonijaka i nitrita

  Nekadašnji predsednik opštine tvrdi da zahvaljujući nesposobnosti lokalnih funkcionera Srpske napredne stranke u Inđiji, građani piju nezdravu vodu i udišu vazduh koji dolazi iz pravca gradske deponije koja je davno trebala da bude zatvorena.

  Na tribini koalicije „Srbija protiv nasilja“ , koja je održana sinoć u Inđiji, nekadašnji predsednik opštine Goran Ješić je rekao da je u Inđiji situacija gora nego tokom devedesetih godina.

  Kazao je da aktuelna vlast ne zna kako da rukovodi opštinom a da najvažnije odluke donosi „činovnik iz SNS-a“.

  Prema njegovim rečima, na ključnim mestima u javnim preduzećima su ljudi koji su neobrazovani i koji ne rade posao za koji ih plaćaju građani.

  Ukazujući na propuste vlasti, Ješić je izneo podatak da inđinčani piju nezdravu vodu a da ih vlast o tome ne obaveštava.

  U Inđiji se ne kontroliše kvalitet vode u poslednjih pet godina, vodu koju pijete je puna arsena, puna amonijaka, puna nitrita.  Fabrika vode danas stoji ugašena jer aktuelna vlast ne zna kako radi ta fabrika vode.  Ja sam pre neki dan imao prilike da vidim rezultate kvaliteta vode u Inđiji, katastrofa. I to je politika  koju vodi aktuelna vlast. – kazao je na tribini u Inđiji nekadašnji predsednik opštine Inđija.

  Takođe, kaže on,  iako Inđija ima regionalnu deponiju koju je platila Evropska unija vlast, kao i sa fabrikom vode, ne zna šta će sa njom. Gradska deponija je davno trebala da se zatvori a nova pusti u rad, tvrdi Ješić.

  Znate šta to smetlište radi? Ruža vetrova duva ka gradu i taj vazduh udišemo. Druga stvar, podzemne vode, sve direktno ide u naše bunare. Ideja je bila da se nova deponija pusti, koja je u potpunosti po evropskim standardima, a da se ova stara konzervira, zatvori, prestane da gori i hermetički zatvori i da bude konzervirana. To je sve bilo završeno a i dalje regionalna deponija ne radi. – objašnjava Ješić.

  Prema njegovim rečima, Vladimir Gak samo formalno rukovodi opštinom a da se, tvrdi Ješić, odluke donose u Novom Sadu.

  Imaju činovnika Srpske napredne stranke u svakoj opštini koji se pita, ne pita se ništa Vladimir Gak nego činovnik koji ima svog šefa u Novom Sadu i on se pita kako će to da funkcioniše.Oni su dozvolili da kapial vaš, koji je u vrednosti 220 hektara zemljišta, koje smo mi ostavili za mala preduzeća, da prodate zemljište i od tog novca izgradite novi vrtić. Oni su to zemljište  dali japancima za fabriku guma. Za džabe.136 miliona evra je podseticaj za fabriku guma a to je vaš novac . – naveo je nekadašnji predsednik opštine Inđija-

  Ješić je rekao i da je čitava Srbija, zahvaljujući aktuelnoj vlasti postala „divlji zapad“. Govoreći o predstojećim izborima, zakazanim za 17. decembar, rekao je da je taj datum prilika da se sve promeni.

  –  Ako sad ne stavimo tačku ova država neće postojati. – kaže Ješić.

  Za katastrofalnu situaciju u celoj Srbiji, kaže on, najodgovniji je svaki glasač koji primi 10 ili 20 hiljada dinara i stavi budućnost svoje dece u pitanje.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika