• JKP „Komunalac“: Putevi koje mi održavamo su prohodni

  Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Inđija, saopštilo je danas da su „svi putni pravci koje održava zimska služba JKP“ „Komunalac“ prohodni te da su sve raspoložive ekipe na terenu“. Pored toga, u saopštenju se navodi da je u toku čišćenje pešačkih staza i prelaza, kao i mašinsko i ručno posipanje soli u centralnim ulicama i pešačkoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  JKP „Komunalac“: Putevi koje mi održavamo su prohodni

  Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Inđija, saopštilo je danas da su „svi putni pravci koje održava zimska služba JKP“ „Komunalac“ prohodni te da su sve raspoložive ekipe na terenu“. Pored toga, u saopštenju se navodi da je u toku čišćenje pešačkih staza i prelaza, kao i mašinsko i ručno posipanje soli u centralnim ulicama i pešačkoj zoni.

  Foto: JKP Komunalac Inđija

  Stanje na putevima u Srbiji

  JP „Putevi Srbije“ obavestili su javnost da su autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj.

  Snega ima na kolovozu na pojedinim deonicama u raskvašenom stanju, te se preporučuje učesnicima da prilagode brzinu uslovima na putu.

  Foto: pixabay

  Trenutno je na snazi je II stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju odnosno 1100 putara i preko 750 kamiona i mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

  Angažovanost mehanizacije, može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, a putari su spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.
  Raspolažemo dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

  Na pojedinim državnim putevima I i II reda na teritoriji Negotina, Ljubovije, Valjeva, Jošaničke Banje, Кopaonika, Šapca…. na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

  Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

  – Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima.- kaže se u saopštenju.

  JP „Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću bez obavezne zimske opreme, i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

  Naslovna fotografija: Opština Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]