• Johnny Lydon ipak ne ide na Evroviziju; Irci ne žele da ih predstavlja promoter Brexita

  Bend Public Image Ltd. ipak neće učestvovati na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije. Grupa koji predvodi John Lydon, koji je slavu stekao kao jedan od osnivača benda Sex Pistols, pojavio se na nacionalnom takmičenju u Irskoj izvodeći pesmu “Hawaii”, ali publika im nije bila naklonjena. Nakon nastupa na na irskom The Late Late Show, od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Johnny Lydon ipak ne ide na Evroviziju; Irci ne žele da ih predstavlja promoter Brexita

  Bend Public Image Ltd. ipak neće učestvovati na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije.

  Grupa koji predvodi John Lydon, koji je slavu stekao kao jedan od osnivača benda Sex Pistols, pojavio se na nacionalnom takmičenju u Irskoj izvodeći pesmu “Hawaii”, ali publika im nije bila naklonjena.

  Nakon nastupa na na irskom The Late Late Show, od šest kandidata oni su zauzeli četvrto mesto.

  https://youtu.be/Xc5v7FHx5Do

  Neposredno pre nastupa Lydon je rekao da se radi o “ljubavnoj pesmi” koju je posvetio svojoj supruzi Nori Forster, u čast njene borbe sa Alchajmerovom bolešću.

  Pesma “Hawaii” nastajala je nekoliko godina. Jednom smo Nora i ja tamo imali divan odmor – rekao je Lydon.

  Ipak, u Liverpul, u kome će biti održana ovogodišnja Pesma Evrovizije putuju Wild Youth, a Irsku će predstavljati pesmom “We Are One”.

  Rampa za zvezde Brexita

  Neuspeh Lydona nije iznenadio Irce, ali ni dobar deo Evrope.

  Iako poseduje kultni status širom sveta, Irci izgleda nisu zaboravili da je on aktivno promovisao kampanju za izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske Unije.

  Pojedini su njegov nastup okarakterisali „licemernim“, ali mu je većina jednostavno rekla „ne“.

  Ukrajina ponovo favorit?

  Pesma Evrovizije 2023. biće održana 13. maja u Liverpulu.

  Iako su prošle godine na tamkičenju pobedili Ukrajinci Kalush Orchestra, zbog rata u toj zemlji doneta je odluka da takmičenje bude održano u Ujedinjenom Kraljevstvu, državi iz koje dolazi prošlogodišnji vicešampion Sam Ryder.

  Sam Ryder, Pesma Evrovizije 2022.

  Predstavnici šest zemalja su se automatski kvalifikovali u finale – „velika petorka“ koju čine Francuska, Nemačka, Španija, Italija, zatim domaćin – Velika Britanija i Ukrajina kao prošlogodišnja pobednica.

  Žrebom je odlučeno da Nemačka, Italija i Francuska nastupe prve polufinalne večeri, a Velika Britanija, Španija i Ukrajina druge.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/objavljeni-slogan-i-logo-ovogodisnje-evrovizije/

  Pored njih, prve polufinalne večeri 9. maja nastupiće: Srbija, Švedska, Letonija, Irska, Moldavija, Švajcarska, Norveška, Izrael, Portugalija, Holandija, Hrvatska, Finska, Malta, Azerbejdžan i Češka.

  Druge polufinalne večeri 11. maja takmičiće se: Jermenija, Albanija, Kipar, Australija, Rumunija, Austrija, Danska, Litvanija, Belgija, San Marino, Island, Slovenija, Grčka, Gruzija, Estonija i Poljska.

  Iako su do sada poznate samo tri pesme koje će se takmičiti u Liverpulu – predstavnici Albanije, Ukrajine i Belgije (večeras će biti predstavljen i kandidat Slovenije) – i ove godine je jedan od favorita Ukrajina.

  Njih će predsatvljati bend TVORCHI sa pesmom “Heart Of Steel”.

  Radovan Nikolić

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/dzoni-roten-hoce-na-evroviziju/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI