Još jedno priznanje Nemanji Ćeraniću

Categories Inđija, KULTURA, NAJVAŽNIJEPosted on

Film Nemanje Ćeranića „Lihvar“ osvojio je nagradu publike na Festivalu Rab Film (Hrvatska), koji se održavao od 20. do 22. avgusta. Članovi žirija bili su: redtelj i producent Nenad Puhovski,  glumice Nina Violić i Daria Lorenci Flat, a festivalska priznanja ponela su i hrvatska ostvarenja Murina i Žica.

Na trećem izdanju Rab Film Festivala koji se održavao  u Rabu, u konkurenciji za nagrade bili su filmovi: “Murina” Antonete Alamat Kusijanović,  zatim “Lihvar” Nemanje Ćeranića i “Egzil”, režisera Visara Morine, snimljen u nemačko-belgijsko-kosovskoj koprodukciji.

LIHVAR – TIZER 2021

Podsetimo, snimanje nezavisne krimi drame „Lihvar“ počelo je 15. marta 2020. u Inđiji, ali je samo dan kasnije prekinuto zbog pandemije kovid-19. Ekipa se ponovo okupila 21. maja i snimanje je trajalo do 4. juna, u produkciji nove kuće “Tracktor Film“, na čijem čelu je producent Aljoša Ćeranić, rođeni brat režisera.

U doba pandemije oni su izveli nemoguće, jer su uspeli da snime film za svega 14 dana, što se ne dešava gotovo nikada u filmskom svetu.

Igrani film “Lihvar” mladog Inđijskog reditelja osvojio je nagradu i za najbolji domaći film na ovogodišnjem Fest-u. Film Nemanje Ćeranića biće prikazan i na ovogodišnjem festivalu uličnih svirača “Gradić fest”, koji se održava u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *