• Još nema dogovora Vlade Srbije i poljoprivrednika

  Poljoprivrednici koji protestuju i dalje nisu postigli dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, iako je završen njihov sastanak, prenela je agencija Beta. Sastanak poljoprivrednika sa premijerkom trajao je više od dva sata, a na njemu su bili predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i udruženja Stig. Kako su rekli nakon sastanka, iz Vlade Srbije su im […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još nema dogovora Vlade Srbije i poljoprivrednika

  Poljoprivrednici koji protestuju i dalje nisu postigli dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, iako je završen njihov sastanak, prenela je agencija Beta. Sastanak poljoprivrednika sa premijerkom trajao je više od dva sata, a na njemu su bili predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i udruženja Stig.

  Kako su rekli nakon sastanka, iz Vlade Srbije su im ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su ratari tražili 700 evra, preneo je portal Nova S.

  Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće, ali da će im država vraćati 22 dinara po litru, kao i da će se ukinuti zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

  Kako navode mediji, nezadovoljni poljoprivrednici iz Rače Kragujevačke blokirali su traktorima jutros u 6.30 sati zgradu opštine Rača i glavnu, Karađorđevu ulicu. Takođe, proteste su poljoprivrednici organizovali i u Subotici. Kako piše subotički portal Magločistač, paori su nezadovoljni rezultatom sastanka kod gradonačelnika i njihov stav je da se ne pomeraju do daljnjeg, dok ne budu ispunjeni svi uslovi“, poručio je predstavnik grupe poljoprivrednika iz Male Bosne, Miroslav Matković, nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom Subotice.

  Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo.

  Zbog suše traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše, koja pre svega utiče na manje prinose žitarica, ali i mnogih drugih poljoprivrednih proizvoda.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/poljoprivrednici-ne-odustaju-od-blokada/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]