• Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“

  Mladi nezaposleni, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“ preko portala mojaprvaplata.gov.rs, objavila je Privredna komora Srbije (PKS). Ostalo je još sedam dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije Moja prva plata, koji će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Još sedam dana traje prijava za program „Moja prva plata“

  Mladi nezaposleni, do 30 godina života, sa srednjim i visokim obrazovanjem mogu da se prijave do 31. oktobra za program „Moja prva plata“ preko portala mojaprvaplata.gov.rs, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

  Ostalo je još sedam dana za prijavljivanje kandidata za program Vlade Srbije Moja prva plata, koji će omogućiti da se 10.000 mladih osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

  Više od 5.000 poslodavaca u prva dva ciklusa programa, tokom poslednje dve godine, primilo je čak 18.000 mladih na osposobljavanje za rad. Od ukupnog broja mladih uključenih u prvi ciklus programa, 43 odsto se zaposlilo, piše na sajtu Komore.

  Tokom devet meseci trajanja programa „Moja prva plata“ kandidati sa srednjim obrazovanjem primaće od države novčanu naknadu 25.000 dinara i 30.000 sa visokim obrazovanjem, objavila je Nacionalna služba za zapošljevanje.

  Novac se isplaćuju direktno korisnicima, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslodavci mogu da isplate i dodatni iznos.

  Cilj Programa je podsticanje zapošljavanja mladih, uz prethodnu obuku za posao i sticanje prvih radnih iskustava, kao i podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

  Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

  Izvor: Nova ekonomija

  Naslovna:Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija