• Jovanović: Dva zakona o medijima uskoro na javnoj raspravi

  Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da je u toku izrada dva medijska zakona. Kako je naveo, reč je o bazičnom zakonu o informisanju i medijima i zakonu o elektronskim medijima kojim će biti definisani status Regulatornog tela za elektronske medije i razmena audio-vizuelnog sadržaja. – Očekujem da ti predlozi već u martu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jovanović: Dva zakona o medijima uskoro na javnoj raspravi

  Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da je u toku izrada dva medijska zakona.

  Kako je naveo, reč je o bazičnom zakonu o informisanju i medijima i zakonu o elektronskim medijima kojim će biti definisani status Regulatornog tela za elektronske medije i razmena audio-vizuelnog sadržaja.

  Očekujem da ti predlozi već u martu ili aprilu budu na javnoj raspravi. – rekao je Jovanović za Večernje novosti.

  On je naveo da je ideja da se uvede digitalna platforma za transparentnije apliciranje za sredstva koja za informisanje i medije obezbeđuje država.

  Trenutno je taj proces dosta otežan administrativno, a digitalizaciju vidim kao šansu da obezbedimo još efikasniji i transparentniji proces. – naveo je Jovanović.

  On je pozvao sve medije, novinare, organizacije civilnog društva da uzmu učešće u javnoj raspravi o tim zakonskim predlozima, jer, kako je ocenio, samo zajedno mogu doći do najkvalitetnijeg akta.

  Važno mesto zauzeće kodeks novinara, kao i samoregulacija – rekao je Jovanović, navodeći da „posao mininstra nije da ide i da opominje“.

  Naslovna: Naled

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Pročitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/veljko-milic-ndnv-pozivamo-novinare-da-koriste-mehanizme-stalne-radne-grupe-za-bezbednost/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]