• Jovanović: Gak je pre deset godina tražio da se ukine JP Ingrin, šta čeka?

  Inđija 17 godina čeka završetak regionalne sanitarne deponije, o čemu je IN Medija u više navrata pisala i još uvek se ne zna kada će do realizacije projekta doći. Opozicioni odbornik Strahinja Jovanović kaže za IN Medija da aktuelna vlast već šest godina govori o ulasku u javno – privatno partnerstvo kako bi se završila […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Jovanović: Gak je pre deset godina tražio da se ukine JP Ingrin, šta čeka?

  Inđija 17 godina čeka završetak regionalne sanitarne deponije, o čemu je IN Medija u više navrata pisala i još uvek se ne zna kada će do realizacije projekta doći.

  Opozicioni odbornik Strahinja Jovanović kaže za IN Medija da aktuelna vlast već šest godina govori o ulasku u javno – privatno partnerstvo kako bi se završila regionalna deponija ali da za to vreme ništa konkretno nije urađeno.

  Šest godina vlast priča o javno – privatnom partnerstvu a nije uradila ništa kako bi se konačno završila regionalna sanitarna deponija, koju čekamo već 17 godina. Ništa nije urađeno na edukaciji stanovništva, evo recimo i da nisu imali novca da urade, mogli su nekim akcijama da pripreme ljude za dan kada će ta deponija uraditi.

  Ukoliko dođe do realizacije projekta, regionalnom sanitarnom deponijom će rukovoditi JP Ingrin, preduzeće koje je osnovano za te namene.

  Strahinja Jovanović navodi da nije jasno koji posao obavlja javno preduzeće koje građane godišnje košta desetak miliona dinara.

  Postoji javno preduzeće „Ingrin“, koje ima nekoliko zaposlenih I stvarno ne znam šta je njihov posao. Na godišnjem nivou oni koštaju građane desetak miliona. Napomenuo bih i to da je aktuelni predsednikopštine, Vladimir Gak dok je bio u opoziciji, pre deset godina,  Sada kada je predsednik opštine ne samo da ga nije ukinuo već Ingrin ima i veće troškove nego ranije. Evo, javno ga pitam, šta čeka?- kazao je Jovanović.

  Podsetimo, davne 2005. godine,  opština Inđija je pokrenula inicijativu za izgradnju regionalne deponije., potpisan je Sporazum o saradnji i formiranju regiona za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom što čini prostor na kome živi nešto više od 250.000 stanovnika.

  Potpisnici Sporazuma su bile opštine Inđija, Stara Pazova, Ruma, Irig, Šid, Sremski Karlovci i Pećinci. Međutim, ni nakon 16 godina regionalna deponija nije stavljena u funkciju a pojedine opštine, koje su bile potpisinici Sporazuma, su pronašle drugo rešenje za odlaganje komunalnog otpada. Od realizacije projekta se nije odustalo, sadašnja vlast u Inđiji kao rešenje za završetak regionalne deponije vidi ulazak u javno – privatno partnerstvo.

  M. Blečić (IN Medija)

  Opširnije o ovoj temi:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/regionalna-deponiija-misteriozno-javno-privatno-partnerstvo/?fbclid=IwAR2aNGLZN_Jl5vEYTsYzxfH1BlLhxFjp-jCP9U3VP6jLYZryy2nDH2SVuzc

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika