• Kako će glasiti pitanje na referendumu?

  Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je danas kako će glasiti pitanje na referendumu za ustavne promene, prenosi RTS. Pitanje će glasiti: „Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?“ i taj predlog uputio Republičkoj izbornoj komisiji za mišljenje. Članovi Odbora jednoglasno su odlučili kako bi trebalo da glasi pitanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako će glasiti pitanje na referendumu?

  Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je danas kako će glasiti pitanje na referendumu za ustavne promene, prenosi RTS.

  Pitanje će glasiti: „Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?“ i taj predlog uputio Republičkoj izbornoj komisiji za mišljenje.

  Članovi Odbora jednoglasno su odlučili kako bi trebalo da glasi pitanje o kojem se građani izjašnjavaju na referendumu sa ponuđenim odgovorima – „Da“ i „Ne“.

  Kako prenosi N1, iako je sinoć, gostujući u emisiji Hit tvit, predsednik Aleksandar Vučić rekao da bi „imao primedbe, da je video Zakon o referendumu“, u Službenom glasniku je objavljen Ukaz u kome se vidi da ga je potpisao 25. novembra.

  Danas je, odgovarajući na pitanje novinara rekao „ne mogu da vam kažem, ali mislim da Zakon o referendumu jesam potpisao, a Zakon o eksproprijaciji sigurno nisam“. Sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja je održana jutros u 9h, počela je rečima predsednice Odbora Jelene Žarić Kovačević kojima je potvrdila da je Zakon stupio na snagu.

  Kako je ranije najavljeno, referendum o promeni Ustava trebalo bi da se održi 16. januara 2022. godine, a Ustav se menja u delu o pravosuđu.

  Naslovna: Pixabay

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija