• Kako „preživeti“ ambroziju?

  Osobe alergične na ambroziju dobro poznaju period s kraja avgusta i početkom septembra, kada je ta biljka u periodu “najintenzivnijeg cvetanja i polenizacije”. Načelnica dečije klinike „Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić zbog toga savetuje građane da izbegavaju kontakt sa polenom koliko god je to moguće i da se, ukoliko je potrebno, jave svom lekaru da im […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako „preživeti“ ambroziju?

  Osobe alergične na ambroziju dobro poznaju period s kraja avgusta i početkom septembra, kada je ta biljka u periodu “najintenzivnijeg cvetanja i polenizacije”. Načelnica dečije klinike „Dragiša Mišović“ Olivera Ostojić zbog toga savetuje građane da izbegavaju kontakt sa polenom koliko god je to moguće i da se, ukoliko je potrebno, jave svom lekaru da im prešiše adekvatnu terapiju.

  Ostojić savetuje izbegavanje jutarnjih aktivnosti napolju, jer je tada polenizacija najjača, kao i zatvaranje prozora.

  – Decu bi trebalo presvući kada se vrate iz parka i redovno ih kupati i prati im kosu, kako bi se smanjio kontakt sa alergenomrekla je Ostojić za N1.

  Ona je dodala da bi alergičnim osobama trebalo da bude malo lakše ovih dana zbog kiše koja pada i ispira polen sa lišća, zbog čega ga je manje u vazduhu, ali i dodala da vetar može da bude problematičan jer ga raspršuje.

  Ostojić je objasnila da su simptomi alergije na ambroziju: napadi jutarnjeg kijanja, celodnevna zapušenost ili curenje nosa i nadražujuće grebanje u grlu sa kašljucanjem.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]