• „Kalush Orchestra“ na tronu Pesme Evrovizije 2022, Konstrakta među najboljih 5

  Pobednici 66. Pesme Evrovizije su predstavnici Ukrajine, članovi sastava „Kalush Orchestra“ koji su za pesmu Stefania dobila najveću podršku stručnog žirija i publike, dobivši 631 poen! Naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta učešće je završila na sjajnom 5. mestu sa 312 osvojenih poena, prenosi portal evrovizija.rs. To je treća pobeda za Ukrajinu koja je do sada […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Kalush Orchestra“ na tronu Pesme Evrovizije 2022, Konstrakta među najboljih 5

  Pobednici 66. Pesme Evrovizije su predstavnici Ukrajine, članovi sastava „Kalush Orchestra“ koji su za pesmu Stefania dobila najveću podršku stručnog žirija i publike, dobivši 631 poen! Naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta učešće je završila na sjajnom 5. mestu sa 312 osvojenih poena, prenosi portal evrovizija.rs.

  To je treća pobeda za Ukrajinu koja je do sada učestvovala 17 puta, a prethodne dve pobede ostvarila 2004. i 2016. godine. Drugo mesto pripalo je Ujedinjenom Kraljevstvu, dok trećeplasirana pesma dolazi iz Švedske.

  Srbija je kod žirija zauzela 11. mesto sa 87 osvojenih poena (po 12 od Crne Gore i Hrvatske, 10 od Severne Makedonije, 8 od Australije, 7 od Finske, po 6 od Španije i Slovenije, 5 od Irske, po 4 od Italije, Belgije, Kipra i Švedske, 3 od Portugalije i po 1 poen od Litvanije i Ujedinjenog Kraljevstva.

  Od publike je pesma In corpore sano dobila 225 poena — 4. mesto; po 12 od Švajcarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, po 10 od Bugarske, Austrije i Češke, po 8 od Švedske, Grčke, Kipra, Izraela, Italije, Rumunije i Gruzije, po 6 od Azerbejdžana, Malte i Jermenije, po 5 od Portugalije i Poljske, po 3 od Holandije, Albanije i Norveške, po 2 od Španije, Letonije i Belgije i po 1 od Ujedinjenog Kraljevstva, Letonije i sa Islanda.

  Favorit žirija je bio britanski predstavnik Sam Ryder s numerom Space man, koji je osvojio 283 poena, 2. mesto je pripalo pesmi iz Švedske (258), a treća iz Španije (231).

  Gledaoci iz Evrope i Australije najviše poena dali su Ukrajini (439).

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]