• Karavan „Budi hrabra“ 19. i 20. marta u Inđiji

  Povodom Nacionalnog meseca borbe protiv raka, kompanija FOREO podržava akciju udruženja „Žena uz ženu“ u okviru koje se tokom marta organizuju besplatni preventivni pregledi. Ovo udruženje 19. i 20. marta u centru Inđije organizuje besplatne preglede inđinčanki, zakazivanje pregleda vrši se ispred karavana u period od 11:30 do 12 sati. Rak dojke je najčešći maligni tumor kod […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Karavan „Budi hrabra“ 19. i 20. marta u Inđiji

  Povodom Nacionalnog meseca borbe protiv raka, kompanija FOREO podržava akciju udruženja „Žena uz ženu“ u okviru koje se tokom marta organizuju besplatni preventivni pregledi. Ovo udruženje 19. i 20. marta u centru Inđije organizuje besplatne preglede inđinčanki, zakazivanje pregleda vrši se ispred karavana u period od 11:30 do 12 sati.

  Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena, od koga u Srbiji godišnje oboli 4.000 građanki, a njih 1.600 izgubi životnu bitku. Za uspešno lečenje malignog tumora, rano otkrivanje je od presudnog značaja. Zato kroz Srbiju kreće karavan „Budi hrabra“, koji će omogućiti preventivne preglede ženama do 45 godina. Među  14 gradova u koje će obići ovaj caravan nalazi se i Inđija 19. i 20.marta.

  U sklopu akcije, karavan opremljen ultrazvučnim aparatom i opremom za dijagnostički pregled obići će 28 mesta, kako bi žene širom Srbije mogle da obave besplatne preglede.

  U okviru meseca borbe protiv raka, 20. marta obeležava se i Nacionalni dan borbe protiv raka dojke, koji je i najčešći oblik kancera kod žena. Mnoge od žena koje su obelele od ove bolesti, nažalost nisu bile u mogućnosti da odu na preventivne ultrazvučne preglede. Stoga će, obilazeći manja mesta po Srbiji, Karavan na ovaj način učiniti preventivni pregled dostupnim znatno većem broju žena. 

  Besplatne preglede moći će da obave i građanke Stare Pazove 17. i 18.marta u cemtru ovog mesta, kao i rumljanke 21. i 22. marta u okviru karavana „Budi hrabra“.

  Izvor: zenazazenu.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]