• KC Inđija za rekonstrukciju 2 miliona dinara od Ministarstva

  Ministarka kulture Maja Gojković održala je sastanak sa 33 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su ove godine dobili sredstva Ministarstva kulture za izgradnju, obnovu i adaptaciju kulturnih centara i drugih objekata kulture na konkursu „Gradovi u fokusu 2023“. Među ovim gradovima nalazi se i Inđija, kojoj su opredelljena sredstva u iznosu od 2 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KC Inđija za rekonstrukciju 2 miliona dinara od Ministarstva

  Ministarka kulture Maja Gojković održala je sastanak sa 33 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji, koji su ove godine dobili sredstva Ministarstva kulture za izgradnju, obnovu i adaptaciju kulturnih centara i drugih objekata kulture na konkursu „Gradovi u fokusu 2023“. Među ovim gradovima nalazi se i Inđija, kojoj su opredelljena sredstva u iznosu od 2 miliona dinara za obnovu Kulturnog centra.

  Za konkurs „Gradovi u fokusu” opredeljeno je 350 miliona dinara, kao što je to bio slučaj i prethodne dve godine, što je omogućilo da se u ovom periodu do sada obnovi 78 objekata, a u ovoj godini i nova 33 objekta će dobiti nov i moderan izgled.

  U rekonstrukciju Kulturnog centra 2001. uloženo je 100.000 dolara

  Na inicijativu građana Inđije počela je rekonstrukcija objekta Sokolski dom, koja je trajala od 2001. do 2003. godine. Zgrada je rekonstruisana 2003. godine i to je bio prvi ozbiljan gradski projekat. Osim bioskopa „Stalker“ u Inđiji u to vreme nije bilo drugih sadržaja. Rekonstrukcija nekadašnjeg Sokolskog doma počela je 2001. godine donacijom USAID OD 100.000 dolara.

  Gojković je naglasila da su gradovi i opštine pokazali veliku zainteresovanost i ove godine da uz podršku Ministarstva rade na obnovi infrastrukture u kulturi, čime se stvara ambijent za kvalitetnije uslove rada mnogih domova kulture, muzeja, arhiva, biblioteka i drugih ustanova kulture širom Srbije i pozvala ih da u što kraćem roku krenu u realizaciju podržanih projekata.

  Putem konkursa „Gradovi u fokusu“, koji je prvi put pokrenut 2016. godine, u značajnoj meri obnovljena je infrastruktura u brojnim lokalnim samoupravama. Od 2016. godine podržano je 149 projekata – obnova i rekonstrukcija kulturnih centara, pozorišta, bioskopa, muzeja i galerija i ukupno je opredeljeno više od 1,5 milijarde dinara, od čega je samo u poslednje dve godine izdvojeno 700 miliona dinara za 78 projekata.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]