• KC Inđija nije odobrio korišćenje sale za manifestaciju „Dani ukrajinske kulture“

  Ukrajinsko kulturno-umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije organizuje manifestaciju „Dani ukrajinske kulture“ u Inđiji 12 I 13. novembra od 19 sati. Ovogodišnja manifestacija neće biti održana u Kulturnom centru Inđija a razlog tome je što organizatori nisu dobili odgovor na nekoliko upita oko korišćenja velike sale. Prvi put ove godine manifestacija će biti održana u prostorijama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  KC Inđija nije odobrio korišćenje sale za manifestaciju „Dani ukrajinske kulture“

  Ukrajinsko kulturno-umetničko društvo „Kalina“ iz Inđije organizuje manifestaciju „Dani ukrajinske kulture“ u Inđiji 12 I 13. novembra od 19 sati. Ovogodišnja manifestacija neće biti održana u Kulturnom centru Inđija a razlog tome je što organizatori nisu dobili odgovor na nekoliko upita oko korišćenja velike sale. Prvi put ove godine manifestacija će biti održana u prostorijama KUD “Kalina” u ulici Jug Bogdana u Inđiji.

  Predsednik KUD “Kalina” za IN Medija kaže da 8. Manifestaciju “Dani ukrajinske kulture” neće organizovati u Kulturnom centru jer na nekoliko pokušaja dogovora oko rezervisanja sale nije naišao na bilo kakav odgovor.

  -Nekoliko puta sam pozivao direktoricu da dogovorimo termin sale, međutim svaki put se ispostavilo da nisam nazvao u pravom trenutku i svaki put je ostalo na “čućemo se”. Odustao sam sa pozivima jer ne može manifestacija da čeka da neko nađe vremena da nam iznajmi ili odobri salu. Tako da ove godine organizujemo u prostorijama udruženja – kaže Petar Zakamarok, predsednik KUD “Kalina” iz Inđije.

  Prostorije KUD “Kalina” nalaze se u Ulici Jug Bogdana u Inđiji a prema rečima Zakamaroka, ne mogu primiti ni približan broj publike kao KC ali je u interesu da se manifestacija održi uprkos tome što Kulturni centar ovog puta nije imao sluha za Ukrajinsku nacionalnu manjinu.

  Direktorica Kulturnog centra Ružica Jovanović na pitanje IN Medija iz kog razloga nije ustupljen prostor ukrajinskoj nacionalnoj manjini za tradicionalnu manifestaciju je odgovorila da se pitanje uputi na mejl računovodstva te ustanove. Do zaključenja teksta odgovor nije stigao.

  Mnifetacija “Dani Ukrajinske kulture” delom je finansirana iz budeta građana dok je veći deo novca uložen od samih članova. Ove godine izostaće nastup KUD-ova, biće umanjen broj gostiju zbog malog prostora ali ono što očekuje posetioce ove manifestacije su tradicionalna jela Ukrajine kao i muzički program.

  Pozivnice za prisustvo ovoj manifestaciji uručene su ambasadoru Ukrajine u Srbiji Volodimiru Tolkaču, predsedniku opštine Inđija Vladimiru Gaku, šefu kabineta Nemanji Milojeviću kao i predsedniku SO Inđija Đorđu Dimiću.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vlast-u-indjiji-nezainteresovana-za-ukrajinski-festival/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija