Kineski jezik u srpskom parlamentu (VIDEO)

Categories VESTIPosted on

Poslanik Luka Kebara je juče na sednici Skupštine Srbije u svojim nastupima otišao korak dalje, obratio se parlamentu na kineskom jeziku a povod tome je bio govor o predsednicima Srbije i Kine.

“ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao vu-ći-ći što znači 577″ – redak je deo koji je Kebara rekao na srpskom, da bi dalje nastavio na kineskom i dobio gromoglasan aplauz poslanika.

Luka Kebara je svoj prvi poslanički mandat u Skupštini Srbije nakon izbora 21.6.2020. godine a pažnju na sebe je skrenuo još u predizbornoj kampanji a zatim potvrdio i u parlamentu.

Trend obraćanja srpskom narodu na kineskom jeziku prvi je primenio Aleksandar Vučić 23.12.2019. godine kada je upravo na tom jeziku najavio posetu Kini za 2020. godinu

Pre izlaganja na kineskom jeziku, predsednik Vučić je maja 2019. najavio i mogućnost obaveze učenja kineskog jezika u srpskim školama od 1. septembra 2019. godine.

Nakon toga Nacionalni prosvetni savet dao je pozitivno mišljenje za uvođenje Kineskog jezika i civilizacije kao fakultativnog predmeta u prvom razredu gimnazije.

Autor: inmedija.rs

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *