• Kineski jezik u srpskom parlamentu (VIDEO)

  Poslanik Luka Kebara je juče na sednici Skupštine Srbije u svojim nastupima otišao korak dalje, obratio se parlamentu na kineskom jeziku a povod tome je bio govor o predsednicima Srbije i Kine. “ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao vu-ći-ći što znači 577″ – redak je deo koji je Kebara rekao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Poslanik Luka Kebara je juče na sednici Skupštine Srbije u svojim nastupima otišao korak dalje, obratio se parlamentu na kineskom jeziku a povod tome je bio govor o predsednicima Srbije i Kine.

  “ Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao vu-ći-ći što znači 577″ – redak je deo koji je Kebara rekao na srpskom, da bi dalje nastavio na kineskom i dobio gromoglasan aplauz poslanika.

  Luka Kebara je svoj prvi poslanički mandat u Skupštini Srbije nakon izbora 21.6.2020. godine a pažnju na sebe je skrenuo još u predizbornoj kampanji a zatim potvrdio i u parlamentu.

  Trend obraćanja srpskom narodu na kineskom jeziku prvi je primenio Aleksandar Vučić 23.12.2019. godine kada je upravo na tom jeziku najavio posetu Kini za 2020. godinu

  Pre izlaganja na kineskom jeziku, predsednik Vučić je maja 2019. najavio i mogućnost obaveze učenja kineskog jezika u srpskim školama od 1. septembra 2019. godine.

  Nakon toga Nacionalni prosvetni savet dao je pozitivno mišljenje za uvođenje Kineskog jezika i civilizacije kao fakultativnog predmeta u prvom razredu gimnazije.

  Autor: inmedija.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]