• Klanšček: Izbor za Pesmu Evrovizije građane koštao 300.000 evra, dovođeni i plesači iz Slovenije

  Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Branko Klanšček saopštio je danas da je Izbor za Pesmu Evroviozije građane koštao 300.000 evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Klanšček: Izbor za Pesmu Evrovizije građane koštao 300.000 evra, dovođeni i plesači iz Slovenije
  Foto: Screenshot/RTS

  Rekao je da je taj iznos „ne računajući sekundarne troškove, odnosno nenovčana davanja RTS“ – studije, zaposlene, vozni park, tehnički kapacitete.

  Klanščak je, u saopštenju koji prenosi RTS, rekao da sekundarni troškovi prema zvaničnom tarifniku RTS iznose još 173.000 evra, „čime je prekoračen budžet za 20 odsto, a koji je predviđao iznos od 249.000 evra“.

  Da bi javnosti bilo jasnije koliko je alarmantno rasipanje sredstava, treba reći da je predviđeni budžet za 2023. godinu za PZE iznosio 140.000 evra i da je za ovu podignut na 249.000 evra. – naglasio je Klanšček.

  Prema njegovim rečima, osim 900 zaposlenih u sektoru Produkcije RTS, dovođeni su ljudi sa strane koji su radili produkciju režije i produkciju video sadržaja.

  Pored zaposlenih kostimografa i garderobera na RTS, dovedeni su neki sa strane, zatim su dovedeni plesači iz Slovenije, kojima je plaćen put i hotelski smeštaj za nedelju dana.

  Svi led ekrani, tehnika, i rasveta koju poseduje RTS nisu bili dovoljni, pa se za nešto što se naziva „vizuelni identitet“ platilo 168.000 evra, zaključio je Klanšček.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Ramštajn podigao Ušće na noge (VIDEO)

  Spektakularni koncert „Ramštajna" održan je na beogradskom Ušću, a počeo je nešto posle 21 čas. Publika je članove nemačkog sastava dočekala ovacijama i gromoglasnim […]