• Ko je odgovoran jer su otvoreni za saobraćaj nedovršeni podvožnjaci?

  Padavine prethodnih dana još jednom su potvrdile da radovi na podvožnjacima u Inđiji, koje izvodi ruska kompanija “RŽD International” nisu završeni. Trenutno od dva novoizgrađana, samo jedan podvožnjak je u funkciji i to onaj kod Ulice Branka Radičevića. Lokalna vlast u Inđiji je, u junu prošle godine, preko medija pompezno objavila završetak radova na izgradnji […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ko je odgovoran jer su otvoreni za saobraćaj nedovršeni podvožnjaci?

  Padavine prethodnih dana još jednom su potvrdile da radovi na podvožnjacima u Inđiji, koje izvodi ruska kompanija “RŽD International” nisu završeni. Trenutno od dva novoizgrađana, samo jedan podvožnjak je u funkciji i to onaj kod Ulice Branka Radičevića.

  Lokalna vlast u Inđiji je, u junu prošle godine, preko medija pompezno objavila završetak radova na izgradnji podvožnjakai, ali se vrlo brzo uvidelo da radovi ili nisu završeni ili je projekat loše urađen. Prvoizgrađeni podvožnjak kod Branka Radičevića je preuzak i stvara problem prilikom mimoilaska teretnih vozila. Pored toga, ne postoji ni javna rasveta što je dodatni problem za sve učesnike u saobraćaju, naročito pešake čija je bezbednost ugrožena.

  I pored apela građana ali i aktivista, vlast nije uspela da pronađe rešenje već je čitavu marketing priču ponovila u avgustu ove godine kada je na isti način, pompezno, pušten u saobraćaj i drugi podvožnjak, kod stadiona FK Inđija.  

  Fotografija: JP Inđija put

  Prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak je za lokalne medije izjavio da je, kada je reč o javnoj rasveti u podvožnjacima, lokalna samouprava uradila sve što je u njenoj moći. Gak je kazao da se sada čeka saglasnost. „Infrastrukture železnice“.

  Uveren sam da će ta saglasnost brzo stići. Mi smo uradili sve što je u našoj nadležnosti. Da li smo mi odgovorni za ovu situaciju? Nismo sigurno. Ko hoće da realno sagledava, on će to sagledati.Ko neće, taj će uvek naći razlog zašto nešto nije dobro. – tvrdi Vladimir Gak.

  Kao što smo već pisali, u su petak 15 cisterni vode odvezli radnici javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“. Prema saopštenju Inđija puta, koje je objavljeno na njihovoj zvaničnoj FB stranici, radnici JKP Komunalac i JP Inđija puta celu noć su proveli na terenu.

   Pored toga, direktor JP “Inđija put” Marko Gašić je poslao urgentno pismo Infrastrukturi železnice Srbije a.d. u kom navodi da je upravo “Infrastrukture železnice” odgovorna za “paralizaciju saobraćaja” u Inđiji.

  Na vaše insistiranje podvožnjak je otvoren za saobraćaj – između ostalog navodi se u urgentnom pismo koje je poslao direktor JP Inđija put, Marko Gašić.

  Gašić navodi i da će urgencija biti prosleđena direktoru JP Putevi Srbije kao i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]