• Ko zarađuje od gradskog klizališta?

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 21. oktobar,  odbornici će, između ostalog, razmatrati a zatim i doneti Rešenje o davanju saglasnosti na Izmenu i dopunu Godišnjeg programa rada za 2021.godinu Ustanove „Sportski centar“ Inđija. Prema tom planu, ova ustanova će dati deset puta više na plate angažovanih u sezoni gradskog klizališta […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ko zarađuje od gradskog klizališta?

  Na narednoj sednici Skupštine opštine Inđija, koja je zakazana za 21. oktobar,  odbornici će, između ostalog, razmatrati a zatim i doneti Rešenje o davanju saglasnosti na Izmenu i dopunu Godišnjeg programa rada za 2021.godinu Ustanove „Sportski centar“ Inđija. Prema tom planu, ova ustanova će dati deset puta više na plate angažovanih u sezoni gradskog klizališta nego što će zaraditi.

  Kako stoji u zvanićnom predlogu izmene Godišnjeg plana, ustanova “Sportski centar” Inđija za narednu klizališnu sezona planira da prihoduje svega 51 hiljadu dinara dok će za bruto zarade sportskih saradnika (pomoćnih poslova na klizalištu, izdavanje klizaljki i obuka klizanja)  za nepuna tri meseca sezone ukupno utrošiti 510 hiljada dinara. Pored toga, planirano je da se u toku klizališne sezone  izdvoji 25 hiljada dinara za reprezentaciju.

  Podsetimo,  za zakup klizališta u Inđiji javnom nabavkom iz novembra 2020. iz budžeta opštine Inđije planirano je 3,3 miliona dinara te je ovo klizalište od 3,3 miliona dinara za 45 dana prošle godine zaradilo 32.471,48 dinara, što znači da je klizalište inkasiralo manje od 1% od uloženog novca.

  Prošle godine je ustanova Sportski centar od prodaje pojedinačnih karata za klizanje zaradila 1.108.000,00 (milion i sto osam hiljada dinara) od čega je 456.710,72 dinara utrošeno za bruto zarade angažovanih radnika na prodaji karata i održavanju klizališta, 310.427,83 dinara koštao je najam šatora koji je pokrivao samo klizalište, 98.137,74 dinara plaćen je noćni rad zaposlenima na klizalištu, 25.622,23 dinara koštale su maske, rukavice, dezinfekciona sredstva i postavljanje dezobarijera oko klizališta, 184.670,00 plaćen je porez na dodatu vrednost u iznosu od 20%.

  M. Blečić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija