• Koalicija za slobodu medija: Napadi na medije i organizacije u Vojvodini kao nastavak obračuna sa profesionalnim novinarima i organizacijama

  Koalicija za slobodu medija javlja da najoštrije osuđuje nastavak obračuna sa medijima i novinarskim organizacijama u Vojvodini na opskurnim sajtovima koji za sebe tvrde da su mediji. Optužbe koje stižu sa sajta „Nsuživo“ i koje se odnose na medije kao što su Portal 021, Luftika i Vojvođanski istraživačko-analitički portal „VOICE“, na VOICE-ovog glavnog i odgovornog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija za slobodu medija: Napadi na medije i organizacije u Vojvodini kao nastavak obračuna sa profesionalnim novinarima i organizacijama

  Koalicija za slobodu medija javlja da najoštrije osuđuje nastavak obračuna sa medijima i novinarskim organizacijama u Vojvodini na opskurnim sajtovima koji za sebe tvrde da su mediji.

  Optužbe koje stižu sa sajta „Nsuživo“ i koje se odnose na medije kao što su Portal 021, Luftika i Vojvođanski istraživačko-analitički portal „VOICE“, na VOICE-ovog glavnog i odgovornog urednika Dinka Gruhonjića,  kao i na Nezavisno društvo novinara Vojvodine smatramo još jednim dokazom da se u Srbiji ne odustaje od targetiranja i blaćenja medija i organizacija koji profesionalno rade svoj posao u skladu sa Kodeksom novinara Srbije, navodi se u saopštenju.

  Koalicija za slobodu medija kaže da opasnim povezivanjem tih medija sa kriminalom i mafijaškim organizacijama treba da zabrinjava i kolege i koleginice u ostalim medijima kao i građane.

  Optužbe da se navedeni mediji i organizacije bave protivdržavnim delovanjem i da su netransparentni, smatramo direktnim pozivom na linč. Zato pozivamo Republičko javno tužilaštvo kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) da saopšte da li imaju saznanja da ovi mediji i organizacije rade protivno zakonima Srbije i da se finansiraju protivzakonito.

  Oni podsećaju javnost da svi ovi mediji i organizacije redovno podnose izveštaje državnim institucijama o svom poslovanju i da je, za razliku od portala „Nsuživo“, jasno kako se finansiraju.

  Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]