• Koalicija za slobodu medija: Opasno targetiranje na TV Pink

  Koalicija za slobodu medija izražava veliku zabrinutost zbog emitovanja pogromaškog pamfleta „Meta porodica“ na Televiziji Pink, i poziva nadležne organe i tela da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog navodi se saoštenju za javnost Koalicije. – Televizija Pink je u nedelju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija za slobodu medija: Opasno targetiranje na TV Pink

  Koalicija za slobodu medija izražava veliku zabrinutost zbog emitovanja pogromaškog pamfleta „Meta porodica“ na Televiziji Pink, i poziva nadležne organe i tela da zaštite etiketirane novinare, političare i javne ličnosti, ali i javnost od opasnih manipulacija i laži kojima obiluje sporni televizijski prilog navodi se saoštenju za javnost Koalicije.

  – Televizija Pink je u nedelju uveče u svojoj centralnoj informativnoj emisiji „Nacionalni dnevnik“ emitovala dvadesetominutni kvazi-dokumentarni film „Meta porodica“, u kom se mnoge javne ličnosti, a među njima mnogi nezavisni novinari, optužuju da u saradnji sa kriminalcima i stranim obaveštajnim službama organizuju likvidaciju Aleksandra Vučića i njegove porodice. Sugerisanjem da ugrožavaju bezbednost i prizivaju atentat na članove porodice Vučić, ponovo se crta meta na čelo profesionalnim novinarima, a posebno najviše označenim u toj svojevrsnoj „tv-poternici“ emitovanoj na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću – Stevanu Dojčinoviću, Branku Čečenu, Slobodanu Georgievu i Zoranu Kesiću – kaže se u saopštenju.

  Koalicija za slobodu medija poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Republičko javno tužilaštvo da se oglase povodom tvrdnji da novinari ugrožavaju najviše predstavnike Republike Srbije, navodeći da će izostanak jasne reakcije nadležnih institucija omogućiti nastavak kampanje protiv profesionalnih novinara, a institucije pokazae da i same učestvovuju u tim napadima.

  – Koalicija za slobodu medija pruža podršku kolegama i poziva građane i građanke, kao i druge organizacije i institucije da osude bestijalan i opasan napad na naše kolege i druge javne ličnosti – naglašava se u saopštenju.

  Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

  „Porodica meta“ naziv je filma emitovanog u udarnom terminu na televiziji Pink. Dvadesetominutni film, koji je trebalo je da pokaže da su članovi porodice predsednika Srbija meta, zapravo je nacrtao metu nezavisnim novinarima, pojedinim opozicionim političarima i biznismenima, piše N1 i podseća da to nije prvi put da su na TV Pink, sa gotovo istim ciljem, pisani tekstovi i emitovani kratki filmovi.
  2019. godine tekst Ištvana Kaića, koji se predstavlja kao medijski analitičar, a nekada je bio poznat kao saradnik Insituta za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, u celosti je prenet na portalima televizija Pink i Happy, ali i listova Informer i Večernje novosti. Godinu dana ranije Ilustrovana Politika objavljuje tekst ‘Psi su pušteni’ iz pera Đorđa Martića, nekadašnjeg glavnog urednika Politike ekspres koji je objavio tekst „Ćuruvija dočekao bombe“, samo nekoliko dana pre ubistva Ćuruvije. Oktobra 2017. pred izbore u Kosovskoj Mitrovici ista televizija Pink emitovala je nepotpisan film u kome se satanizuje Oliver Ivanović, koji je tri meseca kasnije i ubijen.

  Fotografije: TV Pink / Screenshot
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija