• Kokot: Štrajk prosvetara dok Ružić ne bude smenjen

  Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot izjavio je da će najavljeni štrajk prosvetnih radnika trajati do razrešenja ministra prosvete Branka Ružića. Više sindikata najavilo je da će u petak, 5. maja stupiti u štrajk, nakon napada u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kokot: Štrajk prosvetara dok Ružić ne bude smenjen

  Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot izjavio je da će najavljeni štrajk prosvetnih radnika trajati do razrešenja ministra prosvete Branka Ružića.

  Više sindikata najavilo je da će u petak, 5. maja stupiti u štrajk, nakon napada u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a povređeno još šest učenika i jedna nastavnica.

  Kokot je za televiziju N1 kazao da ministar nema ličnu odgovornost u tom slučaju, ali da mora biti smenjen zbog onoga što je u sredu rekao na konferenciji za novinare koja je bila „poražavajuća za sve u sistemu obrazovanja“.

  Nasilje dolazi sa vrha. I kada ministar prosvete kaže da sistem nije zakazao, a Kristijan Golubović (osuđivan za više krivičnih dela) posećuje školu, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić se ponaša agresivno prema novinarima i ministar ne vidi u tome ništa sporno, onda mora da bude razrešen. –  ocenio je Kokot.

  On smatra da ministar Ružić mora biti smenjen i zbog „sveopšteg nečinjenja“, navodeći da tokom javnih rasprava sindikati ne dobijaju odgovore na predloge koje su slali.

  Naslovna: MUP Srbije

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Beograd prodao udeo u Lasti?

  Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je danas na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona […]