• Koliko će građani platiti rekonstrukciju parka?

  Nacrt budžeta Opštine Inđija za 2022. godinu predviđa da će za rekonstrukciju i uređenje parka kod škole „Jovan Popović“ građani Inđije izdvojiti šest miliona dinara za zemljište, 200.000 dinara za „preventivne mere i koordinaciju“ i isto toliko za „zgrade i građevinski objekti – stručni nadzor“. Međutim, tih 6,4 miliona dinara za rekonstrukciju parka kod osnovne […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko će građani platiti rekonstrukciju parka?

  Nacrt budžeta Opštine Inđija za 2022. godinu predviđa da će za rekonstrukciju i uređenje parka kod škole „Jovan Popović“ građani Inđije izdvojiti šest miliona dinara za zemljište, 200.000 dinara za „preventivne mere i koordinaciju“ i isto toliko za „zgrade i građevinski objekti – stručni nadzor“.

  Međutim, tih 6,4 miliona dinara za rekonstrukciju parka kod osnovne škole „Jovan Popović“ nije konačna cifra. U odgovoru koji je IN Medija uputila načelnica Odeljenja za finansije Branka Naić kaže se da se u Nacrtu budžeta navodi zdvajanje jednog dinara za stavku „mašine i oprema“ kao i opremanje parka klupama, svetiljkama, česmom a to znači da to zapravo predstavlja otvorenu budžetsku poziciju te da će konačna cifra biti poznata tek kada se raspiše javna nabavka. Nakon procesa javne nabavke će biti poznat i izvođač radova.

  Podsetimo da je rekonstrukcija parka „Vašarište“ koštala 9 miliona dinara. Dečiji mobilijar iz parka uklonjen je 2015. godine kada je planirana zamena, te je nakon promene lokalne strukture vlasti završetak posla čekao punih 5 godina.

  Foto: skrinšot dela Nacrta budžeta Opštine Inđija za 2022. godinu

  U parku koji okružuje OŠ “ Jovan Popovic “ iz Inđije 21. na 22. juna 2018. godine posečena su stabla u središnjem delu parka. Tada je prema rečima zaposlenih u ovoj školi , planirana izgradnja male crkve u središtu parka koju su trebali izgraditi ktitori dok bi za uzvrat škola dobila dve dograđene i opremljene učionice u znak zahvalnosti za ustupljeni prostor. Seču stabala koja se juna 2018. godine desila u parku kod škole, nije izvršilo JKP „Komunalac“ Inđija koji je zadužen za održavanje istog, te 2018. godine je novinaru IN Medija ponuđen na uvid GPRS mehanizacije preduzeća o kretanju vozila kao dokaz da nisu vršili intervenciju. Do danas nije rasvetljeno ko je i zašto posekao stabla dok pojedini zaposleni u školi tvrde da do izgradnje crkve u parku nije došlo zbog burne reakcije javnosti.

  Foto: privatna arhiva
  Foto: arhiva IN Medija 22. jun 2018. godine – posečena stabla u park Osnovna škola „Jovan Popović“ Inđija

  Ovaj park je krajem 2018. godine opštinskom Odlukom dobio ime po proti Radoslavu Markoviću, do tada je bio poznat kao park kod škole „Jovan Popović“. Njegovo uređivanje kao i uređenje ostalih parkova u Inđiji nalazi se u budžetu Opštine Inđija treću godinu za redom.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]