• Kompanija za samopromociju dva predsednika Srbije, premijerke i tri predsednika opštine

  Na današnji dan davne 2009. godine u zgradi opštine Inđija, danska kompanija „Grudfos“ potpisala je Ugovor o zakupu zemljišta sa tadašnjom Direkcijom za izgradnju opštine Inđija . Pored tadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju Uroša Ćuruvije, potpisivanju ugovora su prisustvovali i tadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić kao i njena ekselencija ambasadorka Danske Mette Kjulel Nielsen. O […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kompanija za samopromociju dva predsednika Srbije, premijerke i tri predsednika opštine

  Na današnji dan davne 2009. godine u zgradi opštine Inđija, danska kompanija „Grudfos“ potpisala je Ugovor o zakupu zemljišta sa tadašnjom Direkcijom za izgradnju opštine Inđija . Pored tadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju Uroša Ćuruvije, potpisivanju ugovora su prisustvovali i tadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić kao i njena ekselencija ambasadorka Danske Mette Kjulel Nielsen.

  O uspehu ove investicije su od 2009. godine u medijima govorili Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Ana Brnabić kao i tri predsednika opštine počevši od Gorana Ješića, Petra Filipovića pa do Vladimira Gaka.

  Potpisivanje ugovora 2009. godine

  Dve godine nakon potpisivanja ugovora sa opštinom Inđija, u 2011. godini počela je proizvodnja u iznajmljenim prostorijama u Novoj Pazovi, dok se u isto vreme radilo na izgradnji nove fabrike. „Grundfos Srbija“ je proizvela prvu pumpu 11. aprila, i već do jeseni 2012. je proslavila proizvodnju milionite pumpe proizvedene u Srbiji.

  U februaru 2012. godine ozvaničen je početak radova na izgradnji fabrike u Inđiji koji su simbolično otvorilii Boris Tadić, predsednik Republike Srbije, Bojan Pajtić, predsednik vojvođanske Vlade, Nebojša Ćirić, ministar ekonomije, Goran Ješić, predsednik opštine Inđija kao i ambasadorka Danske u Beogradu i zvaničnici jedne od najvećih svetskih kompanija “Grundfosa” koji posluju u više od 45 država sveta.

  Nova fabrika je završena i zvanično preuzeta 1. decembra 2012. godine, 10 meseci od početka radova

  Već naredne 2013. godine, na svečanom otvaranju bio je prisutan novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić kao i novi predsednik opštine Inđija, Petar Filipović.

  Tomislav Nikolić:, FOTO: Capital.ba

  Filipovića je na prvom mestu predsednika opštine u međuvremenu zamenio Vladimir Gak koji je 12. septembra 2019. godine svečano otvorio novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda „Biobuster“, u prisustvu tadašnjeg ministra privrede Gorana Kneževića.

  Visoki zvaničnici su i narednih godina dolazili u Grundfos te je tako 8. jula prošle godine predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić postavila kamen temeljac za novi proizvodni pogon kompanije Grundfos u Inđiji za proizvodnju vodenih pumpi.

  Ana Brnabić i Vladimir Gak : foto Youtube skrinšot

  Podsetimo, kompanija Grundfos je krajem jula ove godine dobila dva miliona evra državnih subvencija za proširenje proizvodnog pogona u Inđiji i zapošljanje 250 novih radnika,.

  Grundfos ima obavezu da do kraja 2023. godine investira najmanje 20 miliona evra, a da do kraja 2025. godine zaposli 250 novih radnika na neodređeno vreme.

  Kompanija ne sme da smanjuje ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 1.053 zaposlena u periodu od pet godina od završetka investicionog projekta, do 2030. godine.

  M.B. (IN Medija)

  Proćitajte još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/grundfos-i-dalje-medju-najvecim-izvoznicima/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]