• Koncert Ajdina Osmanovića u Kulturnom centru Inđija

  U subotu 2. marta od 18 sati u velikoj sali Kulturnog centra Inđija održaće se koncert Ajdina Osmanovića dačaka iz Tuzle za koga kažu da je naslednik Tošeta Proeskog i Safeta Isovića.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koncert Ajdina Osmanovića u Kulturnom centru Inđija
  Foto: Printscreen yt

  Ajdin Osmanović rođen je 2011. u Tuzli, a živi u selu Duboki Potok kod Srebrenika. Učenik je sedmog razeda Osnovne škole „Duboki Potok“, a paralelno pohađa osnovnu muzičku školu u Srebreniku.

  Njegov talenat primetio je Jasmin Brašnjić professor muzičkog sa kojim Ajdin nastupa širom regiona. Brašnjić je za faktor.ba kazao da je Ajdin “talenat koji se rađa jednom u 100 godina”.

  Dečak neverovatnih muzičkih sposobnosti sa svojim profesorom je počeo snimati covere tradicionalne narodne muzike, koji su putem društvenih mreža našli svoj put do publike širom svijeta, piše portal sevdalinka.info

  Ajdinovo prvo javno pojavljivanje sa tradicionalnim bosanskohercegovačkim sevdalinkama i tradicionalnom makedonskom pesmom “Jano mori” u samo dva meseca putem društvenih mreža je doseglo 1 milion pregleda.

  Njegov profinjen, neobično “zvonkast” jedinstveni glas, pun emocija, naprosto hipnotizira slušatelje, zbog toga ga u Bosni i Hercegovini nazivaju naslijednikom rahmetli Safeta Isovića.

  Interes za Ajdinov način interpretacije je doveo do toga da uživo gostuje na skoro svim medijima u Bosni i Hercegovini.

  Prvi solistički koncert sa samo 11 godina Ajdin je održao u Makedoniji (Kriva Palanka) na kojem izvodi sevdalinke i tradicionalne makedonske pesme.

  Nazvan “biserno grlo” u Makedoniji poređen sa pokojnim Tošetom Proeskim svoj drugi javni nastup održava ponovo u Makedoniji (Štip). Naziv koncerta “Muzika bez granica” imao je za cilj da Ajdin i njegovi drugari Lina i Dragan kroz izvođenje tradicionlanih narodnih pesama Makedonije, Bosne i Hercegovine pošalju poruku da muzika ne poznaje granice, piše sevdalinka.info.

  Posle Makedonije Ajdinov put muzike ga odvodi u Srbiju (Svilajnac) gde uz pratnju svog profesora, povodom rođendana grada Svilajnca izvodi najljepše tradicionalne narodne pesme iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

  Inđijska publika imaće priliku da 2. marta od 18 sati u Kulturnom centru uživa u nastupu Ajdina Osmanovića uz pratnju svog profesora i mentora Jasmina  Brašnjića.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika