• Konkurs za građane: U toku prijave za 200 budućih podoficira Vojske Srbije

  Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za 200 podoficirskih mesta koje bi trebalo da popune kandidati iz građanstva, saopšteno je danas.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konkurs za građane: U toku prijave za 200 budućih podoficira Vojske Srbije
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Budući podoficiri treba da prođu kurs u trajanju od devet meseci, nakon čega će biti prevedeni u aktivnu vojnu službu na neodređeno vreme.

  Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem. – piše u saopštenju.

  Izabrani kandidati biće upućeni na kurs od devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

  Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila, a opšti i posebni uslovi za konkurisanje mogu se naći na sajtu Ministarstva odbrane.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija