• Konkurs za učešće u Programu plaćene prakse za studente novinarstva „Denis Kolundžija“

  Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse „Denis Kolundžija“ u partnerskim medijima Fondacije. Program od 2024. godine nosi ime preminulog novinara Denisa Kolundžije, koji ga je inicirao u okviru Slavko Ćuruvija fondacije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konkurs za učešće u Programu plaćene prakse za studente novinarstva „Denis Kolundžija“

  Stipendija podrazumeva dvomesečnu plaćenu praksu u beogradskim redakcijama novinskih agencija FoNet i Beta, lista Vreme, portala Cenzolovka i novosadskog Radija 021.

  Za one koji budu primljeni na praksu obezbeđena je mesečna stipendija u iznosu od 200 američkih dolara bruto, u dinarskoj protivvrednosti.

  Ko?

  Za Program plaćenih studentskih praksi „Denis Kolundžija“ mogu da se prijave studenti medijskih i novinarskih studija na fakultetima u Srbiji. Pet najboljih biće izabrano da učestvuje u programu.

  Šta?

  Program praksi podrazumeva dnevni praktični angažman u partnerskim redakcijama na definisanju i realizaciji novinarskih zadataka, u saradnji sa urednicima. Angažman će biti prilagođen obavezama studenata na fakultetima. Izabrani studenti imaće mentorsku podršku urednika i novinara u partnerskim medijima. Uspešni kandidati će dobiti priliku da steknu neposredno iskustvo u praćenju događaja i proizvodnji informativnih medijskih sadržaja.

  Kada?

  Program prakse biće realizovan u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2024. godine. Praksa se odvija u redakcijama partnerskih medija.

  Kako?

  Zainteresovani studenti treba da pošalju motivaciono pismo i CV na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs, najkasnije do 19. maja 2024. u 23.59. Prijave koje stignu nakon navedenog roka ili budu nepotpune, neće biti uzete u razmatranje.

  Program od 2024. godine nosi ime preminulog novinara Denisa Kolundžije, koji ga je inicirao u okviru Slavko Ćuruvija fondacije.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija