• Konstrakta ne može da pobedi na Pesmi Evrovizije. Evo zašto

  Na Pesmi Evrovizije, koja se sledeće nedelje vraća na male ekrane, Ukrajina je favorit za pobedu, dok je Rusiji zabranjeno takmičenje, piše Hina, opisujući događaj sa tri reči: kič, sjaj i geopolitika. Pesma „Stefania” ukrajinske folk-rep grupe Kalush Orchestra najveći je favorit za pobedu na takmičenju koje se ove godine održava od 10. do 14. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konstrakta ne može da pobedi na Pesmi Evrovizije. Evo zašto

  Na Pesmi Evrovizije, koja se sledeće nedelje vraća na male ekrane, Ukrajina je favorit za pobedu, dok je Rusiji zabranjeno takmičenje, piše Hina, opisujući događaj sa tri reči: kič, sjaj i geopolitika.

  Pesma „Stefania” ukrajinske folk-rep grupe Kalush Orchestra najveći je favorit za pobedu na takmičenju koje se ove godine održava od 10. do 14. maja u italijanskom gradu Torinu.

  Zbog stihova poput „Uvek ću naći put kući, čak i ako su svi putevi uništeni“, kladionice očekuju da će Ukrajina imati ogromnu podršku javnosti.

  Vodeće kladionice su Kalush Orchestra stavile na prvo mesto na fan stranici Evrovizije, dok su domaćini na drugo mesto postavili Italijane. Mahmood i Blanco žele da ponove prošlogodišnji uspeh Italije sa pesmom „Brividi”, kada je pobedio Maneskin sa pesmom „Zitti e Buoni”.

  Ukrajina (opet) ima odličnu pesmu

  Ali sa Evrovizijom, koja je mešavinom popa, ekstravagantne odeće i međunarodnih odnosa prošle godine privukla više od 180 miliona gledalaca širom Evrope, sve je moguće.

  – Publika je izrazila snažnu podršku Ukrajini, ali nisam siguran da će zaista pobediti – rekao je Din Vuletić, hrvatski istoričar i stručnjak za evrovizijske geopolitičke odnose, podsećajući da ni Bosna ni Hrvatska nisu osvojile visoke pozicije 1993. godine, uprkos ratu i podršci iz Evrope.

  – Ukrajinska pesma je kvalitetna, ali da ima i drugih kvalitetnih pesama – dodao je on.

  Međutim, Benoa Blaščik, sekretar France-Eurofans, francuskog ogranka međunarodnog udruženja navijača OGAE, rekao je da će Ukrajina dobiti „glasove iz simpatija“.

  – Imaju dobru pesmu – rekao je on, dodajući da Ukrajina, koja je skoro svake godine u finalu, „svake godine privlači pažnju i često je ispred svog vremena“.

  Konstrakta se na kladionicama kotira oko 13. mesta. Očekuje se da će proći u finale i da će konačni plasman i biti oko zlatne sredine.

  Slobodan Todorović, glavni urednik stranice Evrovizija.rs, smatra da svakoj izvedbi treba suditi po zaslugama.

  – Potencijalna pobeda Ukrajine (iz političkih razloga) bacila bi tamnu senu na Evroviziju i vrednosti koje predstavlja – neutralnost, nezavisnost o politici i slavljenje različitosti – smatra Todorović.

  Ali, čak i ako formalno ne budu pobednici Evrovizije, mnogi veruju da će Kaluš orkestar, koji za napuštanje Ukrajine mora dobiti posebnu dozvolu, pobediti samim prisustvovanjem na takmičenju.

  – Činjenica da će moći da izađu na pozornicu, da su uspeli da odu iz zemlje i dobili poruke podrške, za njih je već velik uspeh – zaključio je Vuletić.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/konstrakta-ide-na-evroviziju-umetnica-mora-biti-zdrava/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika