• Kraj Gugl pretrage kakvu poznajemo

  Najpoznatiji internet pretraživač uskoro dobija potpuno novu dimenziju, piše nova.rs. Tradicionalni način pretrage na koji smo navikli je podrazumevao organizaciju veb sajtova po stranicama. To znači da kada korisnik izlista određenu količinu sadržaja i stigne do dna liste, mora kliknuti na sledeći broj stranice ukoliko želi da vidi dodatane, niže rangirane sajtove. Po novom sistemu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kraj Gugl pretrage kakvu poznajemo

  Najpoznatiji internet pretraživač uskoro dobija potpuno novu dimenziju, piše nova.rs.

  Tradicionalni način pretrage na koji smo navikli je podrazumevao organizaciju veb sajtova po stranicama. To znači da kada korisnik izlista određenu količinu sadržaja i stigne do dna liste, mora kliknuti na sledeći broj stranice ukoliko želi da vidi dodatane, niže rangirane sajtove.

  Po novom sistemu, rezultati pretrage više neće biti grupisani po stranicama, već će sve biti dostupno i prikazano preko jedne glavne stranice koju će korisnik moći da skroluje u nedogled.

  Gugl je sa zvaničnog tviter naloga najavio novi mehanizam koji omogućava da se celokupan rezultat pretrage prikaže u okviru glavne stranice. Ukoliko dođete do samog kraja liste, automatski se učitava novi komplet veb sajtova.

  Ova lista nije beskonačna, korisnici mogu videti i kretati se kroz sadržaj koji bi inače zauzimao šest zasebnih stranica klasične pretrage, nakon čega se pojavljuje dugme „Učitaj više“.

  Nakon što je „Neprekidno skrolovanje“ ugledalo svetlost dana na mobilnim telefonima u oktobru prošle godine, opcija je od sada dostupna i na desktop uređajima u Americi, dok će za ostale korisnike promene biti vidljive u narednom periodu.

  Međutim, Gugl nije jedini koji je usvojio ovakav način pretrage. DuckDuckGo pretraživač takođe funkcioniše po istom principu.

  Najveći profiteri ovakvog načina pretrage biće upravo lošije rangirani sajtovi koji ranije nisu uspeli da se dokopaju prve strane.

  Fotografija: Brooke Cagle/Unsplash

  Koliko ste puta do sad prešli na drugu stranicu veb pretrage? Savremene generacije imaju veliku odbojnost prema svakom dodatnom kliku koji moraju da izvrše i kada dođu do kraja liste odustaju od pretrage. Odatle je i nastala popularna šala: najbolje mesto da sakriješ nešto ilegalno je druga stranica Gugl pretrage.

  Ljudi su navikli da većinu vremena na internetu provode skrolujući različite sadržaje u nedogled, bilo da su to društvene mreže ili popularni veb sajtovi. Pored ove promene koja će svakako prijati većini korisnika, Gugl je predstavio još jednu funkciju kojom će dodatno poboljšati i modernizovati svoj pretraživač – filtere.

  Filteri su alat koji značajno sužava rezultat pretrage i olakšava korisniku da dođe do željenog sajta u što kraćem vremenskom periodu.

  Godinama unazad smo koristili filtere koji prikazuju slike, vesti, video sadržaj ili omogućavaju izbor vremenskog perioda kad je neka vest objavljena. Sada se uvode napredni filteri koji su specifični za onu temu koju pretražujete.

  Na primer, ukoliko ukucate „ideje za večeru“, pojaviće se niz filtera koji preciznije određuju tu oblast, pa tako možete izabrati zdrave obroke, one koje se lako i brzo spremaju ili eventualno vegeterijansku varijantu.

  Naslovna fotografija: Nathana Rebouças/Unsplash
  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vazno-azurirajte-chrome-i-ne-otvarajte-mejl-od-instagrama/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI