• Krčedin: Blokiraćemo auto – put ako se Gak ne udostoji da dođe pred nas

  Meštani Krčedina su večeras u 19 sati blokirali sve prilaze selu, a razlog tome je restrikcija vode koja traje od kraja juna. Meštani ovog sela svoje nezadovoljstvo protestima pokazali su u petak 22. jula kada su i najavili današnji, radikalniji protest. Lokalna samouprava o restrikcijama vode u Krčedinu oglasila se tek nakon mesec dana čime […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Blokiraćemo auto – put ako se Gak ne udostoji da dođe pred nas

  Meštani Krčedina su večeras u 19 sati blokirali sve prilaze selu, a razlog tome je restrikcija vode koja traje od kraja juna. Meštani ovog sela svoje nezadovoljstvo protestima pokazali su u petak 22. jula kada su i najavili današnji, radikalniji protest. Lokalna samouprava o restrikcijama vode u Krčedinu oglasila se tek nakon mesec dana čime je izazvala dodatni gnev krčedinaca, navodeći da neracionalno troše vodu za zalivanje i hlađenje lubenica.

  Današnji protest u Krčedinu počeo je blokadom puteva koji vode u ovo selo sa sve četiri strane, prema najavama protest će trajati do 23 sata. Policija je prisutna na svim punktovima gde su putevi blokirani a sporadično dolazi do sitnih čarki između vikendaša koji se vraćaju kućama i meštana. U koloni dugoj oko 200 metara nalaze se mahom beograđani koji insistiraju da ih meštani propuste.

  -Okupili smo se i danas kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo, i zahtevamo da nam se neko iz lokalne.Nezadovoljstvo je veliko kako vikendaša koji ne mogu da prođu tako i nas meštana koji nemamo vode mesec dana. Ako nam se do sutra neko ne bude obratio planiramo da blokiramo auto put. – kazala je za IN Medija Olgica Selena žiteljka Krčedina.

  Krčedinci zahtevaju da im se obrati Vladimir Gak predsednik opštine, da dođe lično i da im saopšti zašto mesec dana nemaju vodu i koji je razlog da pored mesec dana restrikcija bez najave on iz „komfora svoje predsedničke fotelje provocira krčedince kako hlade lubenice i zato nemaju vode“. Oni podsećaju da u trenutku početka restrikcija vode lubenice nisu bile zrele te ga pozivaju da dođe sa odgovorima koji su „razumni“ a ne provokativni.

  Blokada auto puta kod Beške najavljena je za iduću nedelju a meštani Krčedina planiraju da kontaktiraju predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Brnabić.

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/posle-srpske-toskane-indjija-dobila-i-srpsku-saharu/

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Rukomet: Žеlеzničar i Crvеna zvеzda za trofеj

  Finalni duеl Kupa Srbijе za rukomеtašicе odigraćе sе sutra u 18 sati, a snagе ćе odmеriti Žеlеzničar iz Inđijе i bеogradska Crvеna zvеzda. Mеč sе igra u Sportskom cеntru u […]