• Krčedin: Bunar gotov sa pola godine kašnjenja ali je urađen „pre roka“

  Investicija kopanja dodatnog bunara za vodosnabdevanje u Krčedinu, vredna 11 miliona dinara privedena je kraju i bunar bi do kraja iduće nedelje trebao biti u funkciji. Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović istakao je da su radovi završeni pre ugovorenog roka iako je meštanima obećano da bunar dobijaju u oktobru 2022.godine. Iako je nakon […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Bunar gotov sa pola godine kašnjenja ali je urađen „pre roka“

  Investicija kopanja dodatnog bunara za vodosnabdevanje u Krčedinu, vredna 11 miliona dinara privedena je kraju i bunar bi do kraja iduće nedelje trebao biti u funkciji. Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović istakao je da su radovi završeni pre ugovorenog roka iako je meštanima obećano da bunar dobijaju u oktobru 2022.godine.

  Iako je nakon dvomesečniH celodnevnih restrikcija vode u Krčedinu tokom jula prošle godine Vladimir Gak kazao da će krčedinci dobiti novi bunar u oktobru 2022. godine, obećanje nije ispunjeno. Naznake za puštanje u rad novog bunara su date tek pola godine posle.

  -Bunar je iskopan pre 20 dana, zavšeni su hidromašinski i elektro radovi. Bunar je hiperhlorisan i uzeti su uzorci za ispitivanje kvaliteta vode i rezultati se očekuju tokom naredne nedelje. – rekao je juče direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović.

  Trifunović je istakao da je moguće da se uzorkovanje vode ponovi nekoliko puta ali da će do kraja iduće nedelje bunar biti stavljen u funkciju i povezan sa sistemom vodosnabdevanja naseljenog mesta Krčedin.

  Podsetimo, investicija vredna 11 miliona dinara najavljena je za oktobar 2022. godine na sastanku sa meštanima Krčedina. Tada je sastanku prisustvovao predsednik opštine Vladimir Gak, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Dragoljub Trifunović i tehnički direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragan Došen, na sastanku je meštanima obećano da bunar dobijaju u oktobru. Iako je od datog roka do ispunjenja omašeno sa proračunom za čitavih 6 meseci direktor Dragoljub Trifunović tvrdi da je posao završen pre roka.

  -Radovi su završeni pre roka i iduće nedelje bunar će biti u funkciji – kazao je Trifunović.

  Bunar B5 u Krčedinu treba da obezbedi dodatne količine vode za vodosnabdevanje ovog naseljenog mesta za oko 25% u odnosu na trenutno stanje. Bunar je iskopan na 105 metara i trenutno se ispituje sa kojom količinom vode raspolaže.

  V. Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/pitanja-bez-odgovora-obelezila-jucerasnji-sastanak-u-krcedinu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija