• Krčedin: Havarija na pumpi za vodu, uskoro stabilizacija vodosnabdevanja

  Krčedin je jutros ostao bez vodosnabdevanja, razlog nenajavljenom prekidu je havarija na pumpi na izvorištu, potvrdio je za IN Medija direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović. Meštani Krčedina su jutros od 5 sati, po planu restrikcija, dobili vodu ali je ubrzo ponovo prestalo vodosnabdevanje. Ekipe vodovoda su izašle na teren utvrdile havariju na pumpi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Havarija na pumpi za vodu, uskoro stabilizacija vodosnabdevanja
  Foto: IN Medija

  Krčedin je jutros ostao bez vodosnabdevanja, razlog nenajavljenom prekidu je havarija na pumpi na izvorištu, potvrdio je za IN Medija direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović. Meštani Krčedina su jutros od 5 sati, po planu restrikcija, dobili vodu ali je ubrzo ponovo prestalo vodosnabdevanje. Ekipe vodovoda su izašle na teren utvrdile havariju na pumpi koja je zamenjena i očekuje se stabilizacija vodosnabdevanja.

  -Ne možemo tvrditi da li je do havarije na pumpi došlo zbog potrošnje vode, poslata je na popravku i tek kad se bude popravljala znaćemo uzrok kvara. Rezervna, nova, pumpa je postavljena na izvorište u Krčedinu i puštena je voda u sistem, da bi svi imali stabilan pritisak i vodosnabdevanje potrebno je oko sat vremena de se sistem napuni, dakle do 14 sati krčedinci će imati vodu. – kazao je za IN Medija Dragoljub Trifunović

  Problem sa vodosnabdevanjem koji je trajao mesec dana, krčedinci i lokalna samouprava rešili su dogovorom da noću u periodu od ponoći do 5 ujutro traju restrikcije vode. Dogovor je poštovan do jutros, kada je došlo do havarije.

  I nakon postavljanja nove pumpe, dogovor koji smo imali sa meštanima i dalje će biti na snazi. Vodu neće imati noću danju će imati neometano vodosnabdevanje. Moram dodati da ukoliko se potrošnja vode poveća dodatno, nisam siguran da će biti moguće po ovom režimu obnavljati rezerve vode u bunarima – ističe Trifunović.

  Za kopanje dodatnog bunara B5 u Krčedinu raspisana je javna nabavka, otvaranje ponuda je 10 avgusta kada se bira najpovoljniji ponuđač i nakon toga, ukoliko ne bude žalbi na odluke, ulazi se u prikupljanje projektne dokumentacije i građevinskih dozvola.

  -Za sav taj posao, potrebno je vreme, ali je sigurno da će krčedinci dobiti još jedan bunar koji će rešiti probleme vodosnabdevanja – tvrdi Trifunović.

  Na sastanku sa meštanima 31. jula predsednik opštine Vladimir Gak kazao je da novca za bunar u Krčedinu ima, ne precizirajući iz kojih fondova će se bunar graditi i time pobio prethodnu tvrdnju da je pored projekta i lokacije problem i novac.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija