• Krčedin: Narodna poslanica Dragana Radinović na sastanku sa meštanima

  Meštani Krčedina dobili su poziv za dijalog od narodne poslanice Dragane Radinović (SNS), saznaje IN Medija. Danas od 18 sati sa meštanima Krčedina sastanak će održati narodna poslanica Dragana Radinović kako bi dijalogom došli do rešenja problema o restrikciijama vode u ovom selu.. Radinovićkina poseta najavljena je rano danas kada je telefonski poziv uputila nekolicini […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Narodna poslanica Dragana Radinović na sastanku sa meštanima

  Meštani Krčedina dobili su poziv za dijalog od narodne poslanice Dragane Radinović (SNS), saznaje IN Medija.

  Danas od 18 sati sa meštanima Krčedina sastanak će održati narodna poslanica Dragana Radinović kako bi dijalogom došli do rešenja problema o restrikciijama vode u ovom selu.. Radinovićkina poseta najavljena je rano danas kada je telefonski poziv uputila nekolicini meštana Krčedina za sastanak koj će se održati u kancelariji Mesne zajednice, rečeno je novinarki IN Medija. Pored Radinovićke, na sastanku će prisustvovati i Dragoljub Trifunović direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ovo je prvi sastanak predstavnika vlasti sa meštanima od početka restrikcija vode koji traju duže od mesec dana.

  Podsetimo da je ignoridsanje problema sa vodosnabdevanjem meštane ovog naseljenog mesta inđijske opštine nateralo na proteste zatim i blokadu puteva koji vode do sela. Na jučerašnjem protestu najavljen je skup za večeras ofd 19 sati ali i mogućnost blokiranja auto-puta kod Beške, kako bi skrenuli pažnju na nehumane uslove pod kojima žive, restrikcija vode i provokacije od strane čelnika lokalnih vlasti.

  Pogledaj još:

  Krčedin: Blokiraćemo auto put ako se Gak ne udostoji da dođe pred nas

  Naime, posle mesec dana ćutanja o restrikcijama vode u ovom mestu oglasio se predsednik opštine Vladimir Gak tvrdeći da vode nema zato što krčedinci neracionalno troše vodu a kao primer naveo je „hlađenje lubenica“ podsetivši krčedince da su i u Beču i ostalim evropskim prestonicama uvedene restrikcije vode. Poređenje sela od 2500 ljudi sa Bečom, Rimom i ostalim metropolama ali i optužba da hlade lubenice izazvala je revolt meštana koji su protestvovali blokirajući saobraćaj.

  Pored prdsednika opštine krčedincima o neracionalnoj potrošnji vode poslao je i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović a nakon protesta ovo preduzeće kojim on rukovodi izdalo je i saopštenje u kome ponovo krivi meštane za nestašicu vode. Rešenje problema ogleda se, prema Trifunovićevim rečima, u kopanju još jednog bunara B5 ali za sada nema ni projekta ni novca za realizaciju.

  Dodatni pritisak na stanovništvo izvršio je predsednik opštine Vladimir Gak koji je u subotu posetio Krčedin kako bi prisustvovao „Partizanskoj slavi“  i dodelio kosilicu za fudbalski teren u tom selu. O nestađici vode nije se izjašnjavao a meštani su njegovu posetu shvatili kao provokaciju i „guranje prsta u oko“ i na nju nisu odreagovali.

  Foto: Protest u Krčedinu

  Osim toga, tvrde meštani, SMS porukama im je data preporuka da ne izlaze na proteste a adresa pošiljaoca su članovi SNS tog sela. Pored SMS poruka, meštanima su se lično obraćali, kako tvrde, članovi vladajuće stranke kako bi ih dodatno ubedili da na proteste ne izlaze.

  Pored svih pritisaka meštani Krčedina će i večeras nakon razgovora sa narodnom poslanicom Radinović održati još jedan protest u centru sela koji je najavljen za 19 sati. Današnji protest, najavljuju, biće performans gde će meštani hladiti lubenice u centru sela dok će u „muzičkom delu“ biti izvedena pesma „In corpore sano“.

  Čitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/posle-srpske-toskane-indjija-dobila-i-srpsku-saharu/

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija