• Krčedin: Obeležavanje „Partizanske slave“ 23. jula

  “Partizansku slavu” meštani Krčedina obeležavaju 23. jula nizom manifestacija od čega su najpoznatiji šesnaesti po redu festival folklora “Julski dani”, skup ljubitelja konja koju organizuje KK „Fruška gora“ i tradicionalni vatromet u centru Krčedina. Vatromet koji se tradicionalno ispaljuje u centru sela predstavlja borbu “Podunavskog borbenog odreda” koji je prvu borbenu akciju u oslobođenju izveo […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Obeležavanje „Partizanske slave“ 23. jula

  “Partizansku slavu” meštani Krčedina obeležavaju 23. jula nizom manifestacija od čega su najpoznatiji šesnaesti po redu festival folklora “Julski dani”, skup ljubitelja konja koju organizuje KK „Fruška gora“ i tradicionalni vatromet u centru Krčedina. Vatromet koji se tradicionalno ispaljuje u centru sela predstavlja borbu “Podunavskog borbenog odreda” koji je prvu borbenu akciju u oslobođenju izveo upravo u Krčedinu i to pljenjem zgrade sadašnje Mesne zajednice.

  Šesnaestoj po redu smotri folklora “Julski dani” koja će biti održana 23. jula u Krčedinu prethodi izložba fotografija sedamdesetogodišnjeg postojanja i rada KUD “Ivo Lola Ribar”, 21. Jula od 19 sati. Centralna proslava je 23. jula, kada KUD “Ivo Lola Ribrar” ujedno proslavlja 70 godina postojanja.

  Od 14 sati 23. jula ponovno će biti održan skup ljubitelja konja u Krčedinu.

  -Posle skupa sledi vožnja kroz selo pa organizatori pozivaju ljude da izađu na ulice ili otvore svoje kapije radi druženja i uživanja sa učesnicima. I ovaj put u Krčedin će doći gosti sa svojim fijakerima i konjima. – najavljuju organizatori.

  Tradicionalni vatromet biće ispaljivan 23. jula ispred zgrade MZ Krčedin od 22 sata.

  Za sada nisu poznate informacije da li će biti upriličen pomen, u srpskoj pravoslavnoj crkvi “Sveti Nikola” u Krčedinu, za postradale u svim oslobodilačkim ratovima. Isto tako izostala je informacija da li će, biti održana komemorativna sednica u sali za sastanke MZ Krčedin, plaganjenje venaca na spomen obeležje krčedincu Stevanu Doronjskom članu predsedništva SFRJ i borcu narodnooslobodilačke borbe, polaganje venaca na spomenik obešenima u drugom svetkom ratu na mesnom groblju i polaganje venaca na grobove poginulih rezervista JNA. Predsednik Mesne zajednice Krčedin Vladan Radinović je na letovanju te detalji oko proslave nisu dostupni javnosti.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija