• Krčedin: Rok za rešavanje problema sa vodom, 4.jul Dan borca – za svoje selo se mora boriti

  Meštani krčedina u proteklih 7 dana svakodnevno su bez vode od popodnevnih do ranih jutarnjih sati iako ih iz nadležnog javnog preduzeća nisu obavestili o tome. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da ovo selo troši mnogo vode te bunari mogu da se dopune isključivo obustavom vodosnabdevanja. Obećanja da će meštane obaveštavati o vremenu prekida […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krčedin: Rok za rešavanje problema sa vodom, 4.jul Dan borca – za svoje selo se mora boriti

  Meštani krčedina u proteklih 7 dana svakodnevno su bez vode od popodnevnih do ranih jutarnjih sati iako ih iz nadležnog javnog preduzeća nisu obavestili o tome. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da ovo selo troši mnogo vode te bunari mogu da se dopune isključivo obustavom vodosnabdevanja. Obećanja da će meštane obaveštavati o vremenu prekida vodosnabdevanja nisu ispunili te voda nestaje i pojavljuje se nasumično i dalje. Meštani Krčedina najavljuju blokade puteva kako bi skrenuli pažnju nadležnih na radikalne mere koje primenjuju na tropskim temperaturama.

  Slične vesti:

  Došen: Restrikcije vode u Krčedinu bez najave, zbog neracionalne potrošnje

  Iako Krčedinci već nedelju dana pored tropskih temperatura trpe i radikalne restrikcije vode, lokalna samouprava kao ni članovi saveta Mesne zajednice ovog sela nisu uradili ništa da se meštanima olakšaju mere prekida vodosnabdevanja. Višednevne i višesatne restrikcije vode na tropskim temperaturama uvedene su bez najave i objašnjenja ali i pored toga meštanima nije postavljena cisterna sa pijaćom vodom u selu. Inđija, primera radi, ima postavljene dve cisterne u samom centru grada kako bi pri visokim temperaturama građani mogli da se osveže, dok krčedinci nemaju tu privilegiju.

  Foto: cisterna pijaće vode Inđija / jul 2022. godina

  Meštani su zabrinuti jer niko od nadležnih nema potrebu da im pojasni iz kog razloga je primenjena ova nehumana mera, te se pitaju kako da napoje stoku, kako gasiti požar ako do njega dođe, šta sa starima i nemoćnima, a šta sa ljudima koji nemaju novac da kupuju flaširanu vodu? Na ova pitanja nema odgovora nadležnih.

  Foto: skrinšot fejsbuk stranica „Krčedin moje selo“

  Na fejsbuk grupi „Krčedin moje selo“ danima se vodi polemika oko vodosnabdevanja, pokrenula se i tema blokade puteva dok se ne reši problem. Kao razloge za veliku potrošnju vode u ovom selu krčedinci navode rasadnike koji zalivanje vrše sistemom „kap po kap“, drugi smatraju da su u pitanju bazeni u kućama meštana, čak i pozivaju da se krene u obilazak domaćinstava da se utvrdi ko puni bazene. Jedan deo krčedinaca smatra da se predstavnici mesne zajednice ne zalažu za svoje selo i kao primer dobrog vođenja sela navode Bešku.

  –  a precednik sela se bori za nas samo kada je glasanje – jedan je od komentara članova grupe “Krčedin moje selo”

  Kad imamo svoje predstavnike u opštini koji se bore samo za sebe i svoje.U Beški se bore za svoj narod – napisala je Milanka Zekić.

  Foto: skrinšot fejsbuk stranica „Krčedin moje selo“

  U JKP „Vodovod i kanalizacija“  su 29. juna za IN Medija rekli da su restrikcije vode u Krčedinu zbog povećane potrošnje ali da će u budućnosti obaveštavati meštane o tempu prekida vodosnabdevanja. Na sednici Skupštine opštine Inđija održanoj 30. juna, odbornik liste SNS iz Krčedina Miloš Ćosović za naš portal rekao je da će insistirati na rešavanju problema vodosnabdevanja u selu koje predstavlja ali je i to ostalo samo neispunjeno obećanje.

  Foto: skrinšot fejsbuk stranica „Krčedin moje selo“

  Prema rečima meštana ovog sela, na radikalne mere lokalne samouprave odgovoriće istom merom – blokadom puteva.

  Rok za rešenje problema je ponedeljak 4. jul Dan borca, za svoje selo mora se boriti. – kažu krčedinci.

  PROČITAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/krcedinci-polagali-lazne-nade-u-svog-odbornika/

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija