• Kreni-promeni i SEOS: Radikalizovanje protesta

  Kreni – Promeni, SEOS i druge organizacije širom Srbije dogovorili su zajedničke proteste koji će biti radikalizovani do raspuštanja Narodne skupštine. – Kreni Promeni obavio je konsultacije sa ekološkim organizacijama okupljenim oko SEOS-a i meštanima ugroženih područja. Uvažen je stav meštana da moratorijum na samo 20 godina izaziva zebnju i nesigurnost, kao i da će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kreni-promeni i SEOS: Radikalizovanje protesta

  Kreni – Promeni, SEOS i druge organizacije širom Srbije dogovorili su zajedničke proteste koji će biti radikalizovani do raspuštanja Narodne skupštine.

  – Kreni Promeni obavio je konsultacije sa ekološkim organizacijama okupljenim oko SEOS-a i meštanima ugroženih područja. Uvažen je stav meštana da moratorijum na samo 20 godina izaziva zebnju i nesigurnost, kao i da će se ljudi seliti, a investitori zaobilaziti navedene krajeve – saopštava ova organizacija.

  Prema njihovim tvrdnjama dogovoreni su zajednički protesti koji će biti radikalizovani do raspuštanja Narodne skupštine.

  – Tražimo da se usvoji poslednji zajednički zahtev: Trajna zabrana na istraživanje i ekspolataciju bora i litijuma na teritoriji cele Srbije – napominju u saopštenju.

  Za danas je sa lokalnim inicijativima zakazan protest u Valjevu u 19h, dok je protest u Beogradu zakazan za četvrtak 3. februar ispred Predsedništva.

  – Tražimo da vlast uvaži argumente vodećih srpskih naučnika koji jasno ukazuju da je iskopavanje bora i litijuma ekološki neodrživo, kao i da posluša sopstveni narod.  Ukoliko je vlast zaista oterala Rio Tinto, isti zakonski tretman i zabrana mora vaćiti i za ostale kompanije i za drudge delove Srbije – zaključuje Kreni – Promeni.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija