Kreni promeni:Sutra protest ispred Predsedništva Srbije

Organizacija „Kreni promeni“ najavila je protest ispred Predsedništva Srbije, sutra od 19 sati, protest je protiv projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto. Iz ove organizacije su naveli da se protest organizuje jer ne postoje uslovi za skupljanje narodne inicijative. – Nakon jučerašnjeg napada na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, kao i činjenici da nije reagovalo […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Kreni promeni:Sutra protest ispred Predsedništva Srbije

Organizacija „Kreni promeni“ najavila je protest ispred Predsedništva Srbije, sutra od 19 sati, protest je protiv projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto.

Iz ove organizacije su naveli da se protest organizuje jer ne postoje uslovi za skupljanje narodne inicijative.

– Nakon jučerašnjeg napada na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, kao i činjenici da nije reagovalo skupštinsko obezbeđenje, a da se i policija sklonila, iako je konferencija uredno prijavljena, ne postoje elementarni uslovi za skupljanje narodne inicijative – naveli su iz Kreni-promeni.

Istakli su da ne žele da ni jedan student, devojka, volonter, kao i bilo koji građanin doživi napade kojima je bila, kako su naveli, izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za novinare.

-Vladi Srbije i predsedniku Republike su predati zahtevi, ali i skoro 300.000 potpisa sa onlajn peticije, imamo dva jasna zahteva. Prvi je ukidanje prostornog plana. Drugi je zabrana iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina. Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem – naveli su iz Kreni-promeni.

Iz ove organizacije su najavli da imaju naredni korak koji će objaviti na samom protestu.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija