• Krizni štab: Kovid propusnice od subote 22. oktobra

  Od 23. oktobra od 22 časa uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, odlučio Krizni štab. Kovid propusnice neće imati fotografije, već će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu. Kako navodi RTS, sutra se o tome o;ekuje i odluka Vlade. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Krizni štab: Kovid propusnice od subote 22. oktobra

  Od 23. oktobra od 22 časa uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru, odlučio Krizni štab. Kovid propusnice neće imati fotografije, već će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu. Kako navodi RTS, sutra se o tome o;ekuje i odluka Vlade.

  To se odnosi na sve ugostiteljske objekte i biće kovid propusnice obavezne u restoranima, kafićima, barovima i svim sličnim objektima nakon 22 sata od subote 23. oktobra, tako da nećete moći da budete u zatvorenom bez validne kovid propusnice – rekla je Brnabićeva na konferenciji za medije posle sednice Kriznog štaba.

  Premijerka je najavila da će vlada odluku o uvođenju kovid propusnica usvojiti sutra na redovnoj sednici i objasnila da kovid propusnice koje se uvode, ne podrazumevaju samo dokaz o vakcinaciji, već i pi-si-ar test ne stariji od 72 sata, antigenski test ne stariji od 48 sati i potvrdu o preležanom korona virusu ne stariju od sedam meseci.

  Rekla je da je bilo problema oko fotografija na kovid propusnicama, tako da one neće imati fotografije već će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu, bilo ličnu kartu ili pasoš ili drugi zvanični dokument izdat od zvaničnog organa.

  Premijerka je najavila da će za strance biti potreban digitalni sertifikat.

  – Za strance je potreban digitalni EUsertifikat ili sertifikat one zemlje sa kojom Srbija ima potpisan ugovor o priznavanju sertifikata. Nadamo se da će ovo pospešiti vakcinaciju. Ovo je nama jedini način da pobedimo korona virus – rekla je Brnabićeva.

  Prema njenim rečima, sertifikat će moći da se pokazuje u papirnom obliku ili u digitalnom formatu preko mobilnog telefona.

  – Kovid redar će skenitrati QR kod koji pokazuje da li je sertifikat validan – rekla je Brnabićeva.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija