• Kulturni centar Inđija vs. Dom kulture Beška: Ko troši više i zašto?

  Nakon objave teksta na IN Medija portalu u kome je navedeno da je za prvih šest meseci ove godine Kulturni centar Inđija potrošio 1,1 milion dinara na električnu energiju, stiglo je i objašnjenje direktorice pomenute ustanove Ružice Jovanović. Kako je ranije pisao naš portal, najveći potrošač u okviru ustanove Kulturni centar je beščanski Dom kulture […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kulturni centar Inđija vs. Dom kulture Beška: Ko troši više i zašto?

  Nakon objave teksta na IN Medija portalu u kome je navedeno da je za prvih šest meseci ove godine Kulturni centar Inđija potrošio 1,1 milion dinara na električnu energiju, stiglo je i objašnjenje direktorice pomenute ustanove Ružice Jovanović.

  Kako je ranije pisao naš portal, najveći potrošač u okviru ustanove Kulturni centar je beščanski Dom kulture koji je u određenim  mesecima 2022. godine trošio i do 50 hiljada dinara više električne energije od Kulturnog centra Inđija. Beščani su, primera radi, u martu 2022. godine potrošili 146.073 hiljada dinara struje dok je u istom mesecu KC struju platio 92.878 hiljada dinara.

  U februaru 2022. godine, Dom kulture je potrošio čak 100.368 hiljada dinara samo za električnu energiju, što je gotovo jednako ukupnom godišnjem iznosu potrošnje Galerije kuće Vojnovića.

  Odgovarajući na odborničko pitanje o potrošnji električne energije, direktorice KC-a Ružica Jovanović navodi da je „potrošnja struje uslovljena veličinom Doma kulture u Beški“.

  Dom kulture u Beški je površinski dva puta veći od Kulturnog centra Inđija. Uslovljena je takođe i velikom aktivnošću koja se odvija u Domu kulture prethodnih 20 godina. – objašnjava u svom odgovoru Ružica Jovanović i dodaje:

  Prostorije Dom kulture se koriste u svrhu projekcije filmova, prikazivanja predstava, predavanja, edukativnih radionica za decu. U Domu kuture se svaki dan održavaju probe KUD-a „Branko Radičević“ koji broji 300 članova. Probe se održavaju od 18 do 23 časa. – objašnjava Jovnović i napominje da objekat koriste i penzioneri te da se u Domu kulture nalazi biblioteka kao i memorijalna soba Danice Jovanović.

  U izmenjenom programu rada za 2023. godinu koji je Kulturni centar dostavio lokalnoj skupštini na usvajanje planirana sredstva za električnu energiju iznose 3.7 milona dinara dok je za 2024. godinu planirana potrošnja od 7,1 milion dinara.

  IN Medija

  Više o ovoj temi:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/indija-milioni-za-struju-kultutnog-centra/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija