• Kuvalo za vodu i kalupi za mafine rizični po ljude; Ministarstvo ih povuklo iz prodaje

  Dva proizvoda koja se nalaze na tržištu u Srbiji biće povučena iz prodaje zbog potencijalnih rizika po ljude, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Kuvalo za vodu ROX 57831 nosi rizik od električnog udara, kažu u Ministarstvu. Kako navode, proizvod nema uzemljenje, pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima koji su pod naponom, što povećava […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kuvalo za vodu i kalupi za mafine rizični po ljude; Ministarstvo ih povuklo iz prodaje

  Dva proizvoda koja se nalaze na tržištu u Srbiji biće povučena iz prodaje zbog potencijalnih rizika po ljude, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

  Kuvalo za vodu ROX 57831 nosi rizik od električnog udara, kažu u Ministarstvu. Kako navode, proizvod nema uzemljenje, pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima koji su pod naponom, što povećava rizik od električnog udara.

  Silikonske modle – kalupi za mafine robne marke PEPCO (model SКU 310531, broj serije 2200131053168) takođe su povučene iz prodaje, što je na svojm sajtu potvrdio i sam proizvođač.

  – Na obuhvaćenim proizvodima – kalupi za mafine – postoji rizik od prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi – navodi se u objašnjenju.

  Ove modle upakovane na kartonskoj podlozi sa prednjom stranom koja je od providne plastike.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]