• Lemaić: Rešen problem sa QR kodom na računima

  U protekla dva meseca nije bilo moguće platiti račune JKP „Komunalac“ očitavanjem QR .Direktor JKP „Komunalac“ za IN Medija kaže da je problem rešen i da će račun za novembar građani moći da plate očitavanjem QR koda. Do problema je došlo usled implementacije novog programa te se prilikom skeniranja „КJU AR“ koda očitavao neispravan iznos. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lemaić: Rešen problem sa QR kodom na računima

  U protekla dva meseca nije bilo moguće platiti račune JKP „Komunalac“ očitavanjem QR .Direktor JKP „Komunalac“ za IN Medija kaže da je problem rešen i da će račun za novembar građani moći da plate očitavanjem QR koda.

  Do problema je došlo usled implementacije novog programa te se prilikom skeniranja „КJU AR“ koda očitavao neispravan iznos. Potrošačima je tada ukazano da je tačan iznos iskazan u desnom uglu računa i da na osnovu iskazane cifre uplate pristigle račune.

  -Problem je rešen, sledeći računi bi trebalo da budu u redu. Prilikom prelaska na novi softver došlo je do greške u pripremi QR koda, sada je to ispravljeno. – kazao je Lemaić.

  Usluga IPS skeniraj može se koristiti za plaćanje računa, skeniranjem koda koji je odštampan na računu. Skeniranjem koda, prikazuje se ekran sa svim popunjenim podacima neophodnim za izvršenje plaćanja. Jedini podatak koji možete izmeniti ukoliko želite, jeste iznos, u slučaju da plaćate iznos manji ili veći od onog koji je odštampan na računu. Ovakav način plaćanja u Srbiji je zaživeo krajem februara 2020. godine.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija