• Lemajić: Vremenski uslovi i povećan obim posla razlog nepokošenog groblja

  Rodbinu i prijatelje preminulih juče je na najstarijem inđijskom groblju dočekala neprijatna slika. Deo groblja je obrastao korovom. Trava na zadnjem delu groblja je narasla do kolena, te prilaz grobovima izgleda kao zapušten prostor. Za održavanje grobalja u Inđiji zaduženo je JKP „Komunalac“. Prema crkvenom kalendaru Srpske pravoslavne crkve danas se obeležava Pobusani ponedeljak, odnosno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lemajić: Vremenski uslovi i povećan obim posla razlog nepokošenog groblja

  Rodbinu i prijatelje preminulih juče je na najstarijem inđijskom groblju dočekala neprijatna slika. Deo groblja je obrastao korovom. Trava na zadnjem delu groblja je narasla do kolena, te prilaz grobovima izgleda kao zapušten prostor. Za održavanje grobalja u Inđiji zaduženo je JKP „Komunalac“.

  Foto: parking najstarijeg groblja 2. maj

  Prema crkvenom kalendaru Srpske pravoslavne crkve danas se obeležava Pobusani ponedeljak, odnosno „Vaskrs za mrtve“, dan kada se uređuju grobovi preminulih i kada se na groblja iznose farbana jaja, te su groblja puna ljudi koji izražavaju poštovanje svojim preminulima.

  Paradoks ovog dana kada se “uređuju grobovi ” je u tome što je sam prilaz grobnim mestima obrastao korovom, koji doseže do kolena.

  Staro groblje u Inđiji

  Ovo je sramota, već dve nedelje ova trava samo raste, niko je ne kosi. Pokosili su od ulaza u groblja do polovine, a ostavili celu ovu stranu. Ona kesa smeća tamo, to sam ja ostavio u kontejner pre 5 dana, niko ga od tad nije praznio. Za šta plaćam održavanje, ne znam negoduje jedan od inđinčana.

  Najstarije groblje u prednjem delu pokošeno je sa obe strane, dok su od sredine groblja parcele sa desne strane ostale nepokošene i zarasle u korov.

  Nisam rodbina pokojniku, plaća me familija koja je u inostranstvu da obilazim i održavam grob, ali mi je kao čoveku žao da ovakav odnos imaju prema pokojnicima. Popodne ću doći da malo raskrčim oko prilaza grobu, nema smisla da izgleda kao da ulazite u prašumu. Žalio sam se, rečeno mi je da nema dovoljno radnika i da ne postižu da održavaju redovno – objašnjava Miloš B.

  Staro groblje u Inđiji

  Groblje jedan u Inđiji je najstarije groblje na kome se nalaze grobovi stari preko 300 godina. Za njegovo održavanje, kao i preostalih 15 mesnih grobalja, zaduženo je JKP “Komunalac” Inđija, potvrđuje direktor JKP „Komunalac“ Inđija.

  – JKP „Komunalac“ upravlja sa 16 grobalja u Indjiji. Na poslovima odrzavanja imamo 7 radnika, koji osim košenja rade i iskope raka i sahranjivanje. Zbog povećanog obima posla, praznika i vremenskih uslova nisu stigli da pokose navedeno groblje. Jutros su poceli sa kosenjem i danas završavaju kosenje najstarijeg groblja. – kazao je Lemajić.

  Osim tog, navodi Lemajić, i groblje u Čortanovcima je  danas u planu za kosenje i time bi bio završen drugi krug košenja ove godine.

  IN Medija

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zaboravljeni-sistem-48/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]