• Letnje računanje vremena

  U nedelju 28.marta pomeranjem časovnika za jedan sat unapred, u Srbiji počinje letnje računanje vremena. Poslednja nedelja marta je početak letnjeg računanja vremena i traje do poslednje nedelje oktobra. Ovaj sistem računanja vremena u Srbiji primenjuje se od 1983 godine. Evropski parlament glasao je za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena. Izglasano je da se od 2021. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  U nedelju 28.marta pomeranjem časovnika za jedan sat unapred, u Srbiji počinje letnje računanje vremena. Poslednja nedelja marta je početak letnjeg računanja vremena i traje do poslednje nedelje oktobra. Ovaj sistem računanja vremena u Srbiji primenjuje se od 1983 godine.

  Evropski parlament glasao je za ukidanje letnjeg i zimskog računanja vremena. Izglasano je da se od 2021. godine ukine pomeranje kazaljki, koje se decenijama događalo dva puta godišnje, u martu i oktobru.

  Zemlje koje planiraju da za stalno ostanu na letnjem računanju vremena trebalo bi da pomere kazaljke poslednji put u martu 2021. godine, a one koje odaberu zimsko računanje vremena podešavaće svoje satove poslednji put u oktobru 2021. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI