• Lihvar Nemanje Ćeranića pobednik na FEST-u

  Film „Lihvar“ reditelja Nemanje Ćeranića osvojio je prestižnu nagradu dnevnog lista Politika „Milutin Čolić“ na ovogodišnjem filmskom festivalu FEST. Ovo je debitantski film mladog Inđijskog reditelja Nemanje Ćeranića i njegovog rođenog brata Aljoše Ćeranića direktora filma i njihovo prvo pojavljivanje na FEST-u. Žiri u sastavu; Dubravka Lakić filmska kritičarka, Goran Radovanović reditelj i Mladen Đorđević […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Lihvar Nemanje Ćeranića pobednik na FEST-u

  Film „Lihvar“ reditelja Nemanje Ćeranića osvojio je prestižnu nagradu dnevnog lista Politika „Milutin Čolić“ na ovogodišnjem filmskom festivalu FEST.

  Ovo je debitantski film mladog Inđijskog reditelja Nemanje Ćeranića i njegovog rođenog brata Aljoše Ćeranića direktora filma i njihovo prvo pojavljivanje na FEST-u.

  Žiri u sastavu; Dubravka Lakić filmska kritičarka, Goran Radovanović reditelj i Mladen Đorđević producent, doneli su odluku da nagradu „Milutin Čolić“ dodeli filmu “Lihvar“. Inače ova nagrada ustanovljena je u čast osnivača FEST-a Milutina Čolića, a dodeljuje ga žiri čiji sastav određuje dnevni list „Politika“.

  Žiri je nagradu dodelio “za autentičan i osvežavajući pristup žanru kriminalističke drame, sa veštim korišćenjem rešenja koja spadaju u domen autorskog filma”. U nastavku obrazloženja stoji: „Kao sveže i inovativne elemente žiri je prepoznao i izuzetan rad sa glumcima naturščicima, angažovano posmatranje društvenih problema i smeštanje radnje i celokupne produkcije izvan glavnog grada – u funkciji demetropolizacije srpske kinematografije.“

  Nemanja Ćeranić, reditelj filma „Lihvar”, zahvalio se FEST-u žiriju jer je „prepoznao trud i energiju, koja dolazi isključivo iz ljubavi prema filmu”. Mladi reditelj zahvalio se i ekipi koja je radila film u teškim uslovima, kao i opštini Inđija koja je podržala ovaj projekat.

  Lihvar prvi iz Inđije na fest-u

  Uspeh braće Ćeranić na najprestižnijem filmskom festivalu u našoj zemlji ostaće upisan u filmskim hronikama Inđije zlatnim slovima budući da su prvi Inđinčani koji su ne samo osvojili nagradu nego i uopšte učestvovali na FEST-u.

  Autor: Nenad Babić

  Naslovna (privatna arhiva (Branko Vidaković Čombe)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]